Spring menu over

DM Universitet: Sprogfagene skal udvikles, ikke afvikles

Del artikel:

I et åbent brev advarer DM Universitet folketingspolitikere mod at afvikle den særlige indsats for sprogfagene, Sprogløftet. Indsatsen står til at løbe tør for økonomiske midler ved årsskiftet.

I 2021 besluttede et politisk flertal at give sprogfag på de videregående uddannelser en økonomisk indsprøjtning på 40 millioner kroner over tre år.

Rationalet bag investeringen, der benævnes Sprogløftet, var, at sprogkundskaber er vigtige for samhandel, samarbejde og forståelse.  

Løftet var i første omgang målrettet tysk og fransk på de videregående uddannelser. Og tilbagemeldingerne fra de studerende, der har evalueret indsatsen, er mildest talt positive. 

Men ved årsskiftet løber Sprogløftet tør for økonomiske midler. Derfor opfordrer DM Universitet nu i et åbent brev politikerne til at lade løftet leve videre:

”Det er meget uhensigtsmæssigt, hvis vi afvikler noget, der fungerer, i en tid hvor vi i høj grad har brug for at holde hånden under sprogfagene. I stedet for at standse den positive udvikling, opfordrer vi jer til at videreføre sprogløftet og udbrede det til endnu flere sprogfag. Det vil både gavne dansk eksport, Danmarks interesser og vores alle sammens sikkerhed.” 

Brevet, der er underskrevet af Brian Arly, forperson for DM Universitet, er sendt til samtlige uddannelses- og finansordførere på Christiansborg og bragt i Information 25. oktober 2024.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje