Til indhold

Snart kommer DM’s lønundersøgelse – brug den til selv at få mere i løn

Danske kroner
Brug DM's lønundersøgelse til selv at få mere i løn © Scharvick
Snart kommer DM’s lønundersøgelse – brug den til selv at få mere i løn
0:00 0:00

Hvis du vil have mere i løn, er forberedelse dit stærkeste våben. Især bør du vide, hvad andre i lignende jobs tjener. Dét overblik får du med DM’s årlige lønundersøgelse.

I disse dage færdiggør DM lønundersøgelsen for i år, men allerede nu kan du læse mere om din forhandlingssituation, og hvordan DM hjælper dig med at forhandle løn i usikre tider.


Brug den rekordlave ledighed og dine resultater


”Det vigtigste at huske er, at der er rekordlav akademikerledighed. Derfor står medlemmerne lige nu i en meget gunstig forhandlingsposition, som det handler om at udnytte,” forklarer forhandlingschef hos DM, Anders Dupont Dall.


Han fortsætter: ”Man kan sagtens blive mødt af arbejdsgivere, der ligesom alle os andre har øgede udgifter, men der er også stor brug for arbejdskraft. Det betyder, at forberedelsen i år er ekstra vigtig, så man stadig lander en lønforhøjelse. Slå på dine resultater, ansvar og kompetencer.”


Sådan bruger du DM’s lønundersøgelse til selv at få mere i løn


Lønundersøgelsen bør være en vigtig del af din forberedelse til lønforhandling. Når du ved, hvad andre som dig tjener, er du bedre forberedt til at komme med et lønudspil, der både er ambitiøst og realistisk.

Når dit udspil er ambitiøst, sikrer du, at der er noget at give af i forhandlingen. Når dit udspil samtidig er realistisk, styrker du din troværdighed og din forhandlingsposition.

Hvis du søger nyt job og gerne vil vide, hvad andre i den branche du søger inden for får i løn, er lønundersøgelsen et rigtigt godt udgangspunkt for din fremtidige løn.

Brug for sparring om lønforhandling?

DM hjælper dig med sparring før din lønforhandling. Kontakt vores rådgivere. Så sikrer du, at du får løn som fortjent. Du kan ringe til os på 38 15 66 00.

Tag DM's onlinekursus om lønforhandling

DM har udviklet et e-læringsværktøj, hvor vi giver gode råd til, hvordan du griber en lønforhandling an, før, under og efter selve forhandlingen. Første gang du besøger onlinekurser.dk, skal du tilmelde dig og oprette en profil.

Tag onlinekurset i lønforhandling her
Danske kroner
Brug DM's lønundersøgelse til selv at få mere i løn © Scharvick