DM forbereder fusion med Forbundet Kultur og Information

© DM og KI

Del artikel:

DM og KI (Forbundet Kultur og Information – tidligere Bibliotekarforbundet) har indledt et samarbejde for at forberede en fusion af de to fagforeninger.

Det sker efter at DM’s hovedbestyrelse den 29. august traf en principbeslutning med henblik på en eventuel fusion.

Hen over de næste måneder vil DM og KI derfor forhandle om en konkret fusionsaftale. Aftalen skal til afstemning hos KI’s medlemmer til foråret, og hvis der stemmes for, vil DM og KI fusionere 1. november 2023.

En eventuel fusion vil skabe en samlende, slagkraftig forening med en stærkere stemme ude på arbejdspladserne, i den offentlige debat og i arbejdet for at løfte løn- og arbejdsvilkår. En fusion vil også betyde flere, fagligt målrettede tilbud til medlemmer, som arbejder inden for digitalisering, data og informatik og en styrkelse af fællesskabet for ansatte i kultur- og mediebranchen, som er organiseret i sektoren DM Kultur og Medier.

KI er allerede nu ved at indlede en dialog med deres medlemmer, som vil finde sted i perioden op til forårets generalforsamling i KI, hvor de skal stemme om fusionen. Derfor melder både KI og DM allerede nu ud om arbejdet med en fusion så alle er orienterede.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}