DM: Embedsmænd skal ansættes efter åbne opslag

Del artikel:
Af Troels Mørk

Det må aldrig være politiske vennetjenester eller partibogen, der afgør om man får topstillinger i embedsværket. Læs, hvorfor DM mener, alle stillinger skal slås op, og at embedsværket skal være partipolitisk neutralt.

Vi har en sund tradition i Danmark for, at det ikke er politiske kabaler eller partibog, der afgør, om man får topstillinger i embedsværket, og det er et princip, vi skal værne om.

Det har indtil nu været et bærende princip i den danske forvaltning, at embedsmænd ansættes efter åbne opslag, og mange andre lande misunder os det. Det princip brydes nu ved at udnævne Kristian Jensen til en post, og det er meget ærgerligt.

DM har kraftigt problematiseret regeringens tiltag, fordi vi vil stå værn om følgende principper:

  • Stillinger skal slås op, så den bedst kvalificerede kan vælges
  • Embedsværket skal være partipolitisk neutralt

Det er vigtige principper - også for topembedsmænd.

Principiel sag for DM

Af den grund er DM’s formand, Camilla Gregersen, gået massivt ind i sagen

”Ansatte i Udenrigstjenesten skal ikke forbigås, fordi nogle politikere gerne vil give en post som vennetjeneste, og vi risikerer, at vi ikke kan fastholde de dygtige ansatte, hvis de kan forvente, at topposterne alligevel går til en politiker, som nogen vil have placeret et andet sted”, siger hun.

Der har samtidig været højlydte protester fra andre fagforeninger og fra Dansk Industri, som også kan se vigtigheden af professionalisme i embedsværket.

”Sagen er principiel for DM, og vi har også en bekymring for, at tendensen med politiske udpegninger kan brede sig til andre ministerier. Derfor vil vi fortsat have fokus på sagen”, siger Camilla Gregersen.

Læs mere

Læs mere og deltag i debatten på Facebook

Se eksempel på, hvor DM’s formand, Camilla Gregersen, har udtalt sig om sagen

Berlingske: Organisationer advarer mod politiseret amatørdiplomati

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}