Minister lover snarligt kig på reform af førtidspension og fleksjob

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard lovede, at der inden længe vil blive indkaldt til møde om reform af lov om førtidspension og fleksjob.

© Andreas Bro

Del artikel:
Af Henriette Sø

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard indkalder inden længe til møde om reform af lov om førtidspension og fleksjob, så der forhåbentligt kan komme gang i forhandlinger om de nødvendige ændringer.

64 organisationer bag alliancen Værdig Reform mødtes fredag med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og medlemmer af Folketingets beskæftigelsesudvalg med det formål igen at synliggøre behovet for en snarlig reform af lov om førtidspension og fleksjob.

Politikerne blev på mødet præsenteret for to borgere og en sagsbehandler, der med udgangspunkt i deres egen historie gjorde det tydeligt, hvorfor der er akut behov for ændringerne.

Og beretningerne gjorde indtryk på de fremmødte.

- Det gør et meget stort indtryk på mig at høre fra jer, der er mødt frem i dag. Og jeg vil love, at jeg personligt lytter meget opmærksomt til det, som organisationerne bag Værdig Reform siger, lød det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Værdig Reform-alliancen, der til sammen har mere end en million medlemmer, har stillet seks krav til ny lovgivning, heriblandt ønske om begrænsning af længden af den periode, som en borger kan være i ressourceforløb. Og ministeren lovede, at netop ressourceforløb bliver det første, der bliver kigget på.

DM’s formand Camilla Gregersen håber dog, at forligspartierne ikke begrænser sig til det område.

- Det er helt afgørende, at der både kommer en hurtig løsning på ressourceforløb og fleksjob. Vi oplever i dag, at borgere, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet, forhindres i det af rigide regler for fastholdelsesfleksjob, og det burde være det letteste i verden at løse. Det må ikke gå i glemmebogen, fordi der også er fokus på ressourceforløb., siger Camilla Gregersen.

DM er blandt initiativtagerne til Værdig reform og de seks krav, og Camilla Gregersen er forsigtigt optimistisk efter fredagens møde.

- Jeg hørte ministeren sige, at han har løsninger på vej i løbet af 2020. Det er tiltrængt, for jeg mener, der er begået fejl, da lovgivningen blev lavet i 2013. Fejl, som hver dag koster for borgere, der i forvejen ikke er i en let situation, og fejl, der skal rådes bod på nu. De syge og handicappede har ventet længe, og de bør ikke skulle vente meget længere, siger Camilla Gregersen.

Beskæftigelsesministeren oplyste på fredagens møde, at der indkaldes til forhandlinger om førtidspension og fleksjob inden for de kommende uger.

Camilla Gregersen, formand for DM i samtale med Thorkild Olesen, landsformand for Dansk Blindesamfund. © Andreas Bro
© Andreas Bro
"Jeg er taknemmelig for, at der endelig bliver indkaldt til forhandlinger om ressourceforløb. Lovgivningen skal være et sikkerhedsnet, der sikrer værdighed og tryghed for danske borgere, men der er huller i nettet" sagde Dansk Magisterforenings formand Camilla Gregersen på mødet. © Andreas Bro

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}