Til indhold

DM: Godt med værdig afslutning på arbejdslivet for alle

Camilla Gregersen
© Jacob Nielsen
Af Henriette Sø

– og vigtigt at forebygge nedslidning og sikre godt arbejdsmiljø

Regeringen har i dag fremlagt sin ret til tidlig pension for den gruppe af borgere, der har arbejdet mange år og samtidig har lav pensionsopsparing. DM mener, at ordningen supplerer den nye seniorpension, som blev vedtaget sidste år – efter forslag fra blandt andet DM.

"Den nye rettighed vil gøre en positiv forskel for en række mennesker, der har haft et langt arbejdsliv og ikke har store pensionsopsparinger. Samtidig er der i kraft af seniorpensionen fundet en løsning, så dem, der er nedslidte, kan komme værdigt ud af arbejdsmarkedet", lyder det fra DM’s formand, Camilla Gregersen.

Hun understreger, at der fortsat skal arbejdes for arbejdsmarkedspolitiske løsninger.

"Der er et øget pres på arbejdsmarkedet, og flere oplever stress. Vi ved, at det kan medføre psykisk nedslidning, og det skal der meget mere fokus på forebyggelsesmæssigt. Vi skal slet ikke acceptere, at man bliver slidt ned på arbejdsmarkedet. Derfor skal arbejdsmiljøet opprioriteres, og det gælder både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø", siger Camilla Gregersen.

Flere parter har været ude og foreslå, at seniorpensionen forbedres.

"Det bakker vi op om. Derudover er det stadig vigtigt at lave forbedringer af loven om førtidspension og fleksjob. Der skal være et sikkerhedsnet, der griber alle, der mister arbejdsevnen, og det har vi arbejdet for i mange år i DM", siger Camilla Gregersen.

Endelig efterspørger Gregersen et øget fokus på fastholdelse af dem, der gerne vil blive lidt længere på arbejdsmarkedet.

"Mange af vores medlemmer vil gerne blive længere, og dem kan man fastholde via øget fleksibilitet. Og så skal det selvfølgelig kunne betale sig at lægge et par ekstra år på arbejdsmarkedet. Jeg håber, at den kommende pensionskommission også vil have fokus på, hvordan vi bliver ved med at forbedre incitamenterne til at blive længere, hvis lysten og helbredet er der", siger Camilla Gregersen.

Camilla Gregersen
© Jacob Nielsen