Regeringens hjælpepakker spænder sikkerhedsnettet ud under en række virksomheder og arbejdstagere, men nogle enkelte grupper er ikke med i de løsninger, der er meldt ud.
Corona-situationen har en række økonomiske konsekvenser, og alt for mange mennesker mister desværre i disse dage deres job, fordi virksomheder ser sig nødsaget til at lukke ned.
Politikerne har aftalt en række hjælpepakker, der skal afbøde konsekvenserne, og privatansatte, ledige, studerende og freelancere er blandt de grupper, som kan få hjælp alt efter situationen.
En række områder er desværre ikke med i de fremlagte pakker, og derfor lægger DM pres på for at sikre, at alle kommer med.
"Der er tale om nogle meget store og omfattende pakker. Det er min faste overbevisning, at ingen er blevet glemt med vilje, og derfor arbejder vi hårdt for at gøre politikerne opmærksomme på de grupper, der er smuttet inden lovbehandlingerne de kommende dage", siger Camilla Gregersen, formand for DM.
Helt konkret mangler der løsninger for freelancere med A-indkomst, ligesom det fortsat er uvist, om personer, der kombinerer selvstændig indtægt med et deltidslønmodtagerjob, kan få både lønmodtager- og selvstændig refusion, eller om de bliver ramt særligt hårdt, fordi de ikke kan leve op til hverken det ene eller det andet krav.
Det kræver en indtægt på minimum 15.000 kroner om måneden at være omfattet af hjælpepakken til selvstændige, og det er ikke realistisk for en stor gruppe af kombinatører.
Politikerne har bedt om input til områder eller grupper, der fejlagtigt ikke er omfattet af pakkerne, og det er nu forventningen, at der bliver hastet løsninger på plads for de sidste grupper.
En lang række problemer er allerede faldet på plads, herunder et ønske om at forlænge dagpengeperioden for supplerende dagpenge på samme måde, som det er sket med de almindelige dagpenge. Det betyder konkret, at perioden fra 1. marts til 31. maj ikke tæller med, når dagpengeperioden for supplerende dagpenge opgøres.
"Det er godt at se, at politikerne lytter, som det er sket med de supplerende dagpenge. Vi vil blive ved med at gøre opmærksom på de områder, hvor der er huller. Det er min oplevelse, at politikerne er meget lydhøre over for at få alle med", siger Camilla Gregersen.
De første lovforslag er fremlagt i dag, og det er forventningen, at de resterende følger de kommende dage.
DM vil fortsætte presset med henblik på at få afklaring på de nævnte områder, inden lovbehandlingen finder sted i den kommende tid.
Når lovgivningen er endeligt vedtaget, vil DM’s hjemmeside blive opdateret løbende med vejledninger til, hvordan du søger om midlerne i hjælpepakken.
Læs mere om de allerede indgåede hjælpepakker
Falder du uden for? Hvis du er ramt af coronakrisen, men ikke er omfattet af hjælpepakken, hører vi meget gerne fra dig på dm@dm.dk