Tid til planlægning af din sommerferie

Del artikel:
Af Troels Mørk

Har du og dine kolleger styr på placeringen af årets sommerferieuger? Hvis ikke, opfordrer DM til, at I allerede nu aftaler fordelingen af ferie henover sommeren.

Forårsvejret er kommet til Danmark, og det lader måske tankerne flyve hen på den forestående sommerferie.

Men faktisk er der andre og mere tungtvejende grunde til at tænke på sommerferien nu.

”Jo tidligere I på din arbejdsplads lægger jer fast på ferieugerne, jo tidligere kan I sammen planlægge arbejdsopgaverne”, siger konsulent i DM, Michelle M. Jensen, der til dagligt rådgiver DM’s medlemmer.

Ved uenighed: Varsel på tre måneder

Du har krav på at holde tre ugers sammenhængende ferie i perioden 1. maj til 30. september (hovedferien). Det er din arbejdsgiver, der bestemmer hvornår ferien skal placeres inden for rammerne i ferieloven.

”Din arbejdsgiver skal dog så vidt muligt imødekomme dine ønsker, men han/hun har ret til at tage hensyn til virksomhedens behov og lægge ferien på et passende tidspunkt”, siger Michelle M. Jensen.

Kan I ikke blive enige om placeringen af ferie, skal arbejdsgiver senest tre måneder før starten på hovedferien varsle din ferie. Mener din chef fx, at du skal holde ferie fra 18. juli, skal det varsles senest 17. april.  

Modsat gælder der intet varsel fra din side i forhold til, hvornår du ønsker at holde din ferie. Varslingsreglerne bliver ikke ændret med den nye ferielov.

Læs mere om regler og rettigheder i ferieloven

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}