Regeringen og Dansk Folkeparti vil finansiere ny sundhedsaftale gennem administrative besparelser. Men de administrative opgaver forsvinder ikke af, at man fyrer medarbejderne, siger DM’s formand.
”Jeg må ærligt sige, at det slet ikke hænger sammen at tro, at man bare kan fyre administrationen. De administrative medarbejdere spiller en afgørende rolle i kvalitetssikringen af behandlinger og patientforløb. Og opgaverne forsvinder jo ikke af, at man fyrer personalet. Tværtimod ved vi, at der i fremtiden kun bliver flere opgaver at løse i takt med det stigende patientantal. Der er behov for dygtige administrative medarbejdere – god sundhedsfaglig behandling og god administration går hånd i hånd!”, siger Camilla Gregersen.
Sådan lyder reaktionen fra Dansk Magisterforenings formand, Camilla Gregersen, efter regeringen og Dansk Folkeparti har præsenteret deres politiske aftale om reform af sundhedsvæsnet, som partierne går til valg på.
Formanden peger på, at regeringens sundhedsreform tilfører ekstra midler, men at ressourcerne stadig ikke kan følge med den demografiske udvikling, hvor der bliver brug for ekstra behandlinger indenfor sundhedsområdet.
”Vi står jo i dag med hospitaler, hvor medarbejdergrupper på tværs af fagene oplever en hverdag, der slet ikke hænger sammen. DM’s medlemmer, der arbejder på det kliniske område på hospitalerne som molekylærbiologer, biokemikere, audiologopæder mm. melder om et stort pres. Jeg savner, at politikerne tager det alvorligt, når vores medlemmer og andre sundhedsansatte melder, at de har for lidt tid til opgaver og patienter”.
”Det er politikernes opgave at skabe rammerne for, at de ansatte på hospitalerne har et godt arbejdsmiljø, og hvor der er respekt for de mange forskellige fagligheder, der sammen bidrager til behandlinger og patientforløb”, siger hun.
Advarer om videnstab
Sundhedsaftalen vil, hvis den bliver vedtaget efter folketingsvalget, betyde både afskedigelser og flytninger af arbejdspladser for ansatte i regionerne. Camilla Gregersen understreger nødvendigheden af, at det specialiserede personale skal følge med opgaverne.
”Vi risikerer et kæmpe videnstab, hvis de nøglemedarbejdere, der i dag udfører specialiseret arbejde, ikke følger med opgaverne. Derfor har vi i DM hele tiden stillet krav om, at der skal være trygge rammer for de ansatte, der bliver afskediget eller overflyttet som konsekvens af aftalen”, siger Camilla Gregersen, der slutter af med at kvittere for, at fagbevægelsen vil blive inddraget i implementering af sundhedsaftalen, hvis den bliver stemt igennem.
”Det er positivt, at regeringen og DF lægger op til at inddrage de faglige organisationer, når aftalen skal implementeres. Det vil vi selvfølgelig gerne være med til”, siger hun.