Nyt medlemsnetværk for grønnere klima: ”Vi har brug for DM-medlemmernes fagligheder”

Frederikke Oldin er sprogpsykolog og beskæftiger sig med, hvordan vi mennesker skaber mening af klimakrisen og relaterede problemer, og hvordan vi er i stand til at handle i relation til bæredygtighed og omstilling.
Del artikel:
Af Kristoffer Klit Langgaard

Nyt medlemsnetværk i Dansk Magisterforening skal sætte fokus på bæredygtighed, omstilling og organisering. Det er ikke individet, men fællesskabet der kan løse problemerne, siger initiativtager bag netværket.

Gør klimaforandringerne og konsekvenserne af den globale opvarmning også dig urolig, og har du lyst til at sparre med nogen som dig selv? Så kan du som medlem gøre en forskel ved at melde dig til Dansk Magisterforenings nye medlemsforum for bæredygtighed, omstilling og organisering.

Her kan medlemmer diskutere og undersøge muligheder for at påvirke samfundsudviklingen i en grøn og bæredygtig retning.

Sprogpsykolog Frederikke Oldin er blandt initiativtagerne bag netværket. Hun har i et årti undersøgt, hvordan vi mennesker skaber mening af klimakrisen og relaterede problemer, og hvordan vi er i stand til at handle i relation til bæredygtighed og omstilling. Med medlemsnetværket håber hun og de øvrige initiativtagere på at skabe en mere samlet indsats mod problemerne i stedet for at gøre det til en individuel mission.

Mange føler sig alene med bekymringen. Hidtil har der været for meget fokus på, hvad individet kan gøre, men vi har i virkeligheden brug for, at vore samfundsstrukturer ændres, så bæredygtig levevis bliver en selvfølgelige. Vi har arbejdet med feltet i mange år og har søgt efter måder, hvorpå vi kan skabe mere fællesskab omkring det her. Vi vil blandt andet gerne høre, hvilke udfordringer medlemmerne sidder med på deres arbejdsplads, så Dansk Magisterforening kan hjælpe dem med at håndtere dem.

Hun opfordrer desuden alle medlemmer til at deltage i møderne, uanset hvilken baggrund de måtte have, for at netværket dermed kan drage styrke og fordel af så mange forskellige fagligheder som muligt.

- Klimakrisen rummer en lang række forskellige udfordringer. Derfor ser vi gerne medlemmer med baggrunde, der måske ikke virker oplagte, i netværket, da flere forskellige perspektiver bidrager til flere løsninger. Vi har brug for alle fagligheder for at vende skuden! Jeg tror og håber, vi kommer til at være en blanding af meget forskellige fagligheder og temperamenter, der gerne vil gøre en forskel både individuelt og for vores arbejdspladser, og som har meget forskellige ønsker til, hvordan vi skal organisere os – og så tager vi den derfra: Vi hopper sammen ud i aktiviteter, der kan stimulere vores løsninger på problemerne.

Frederikke Oldins egen motivation for at starte initiativet bygger på en frygt for, hvad fremtiden kan byde på, hvis ikke vi tager ansvar for vores samfund. Samtidig er hun stærkt bevidst om, at mulighederne for at vende bøtten og skabe forandringer er til stede, når vi handler sammen. Dansk Magisterforening har som fagforening en betydningsfuld rolle at spille i den sammenhæng.

- Krisen er skræmmende. Min egen frygt er årsagen til, at jeg har været med til at starte det her netværk. Naturen er vores eksistensgrundlag, og vi er helt afhængige af de ressourcer, vi kan hente her. Derfor skal vi pinedød sørge for et miljø og en natur, der trives og bliver bedre – ikke ringere. Ønsker vi at bevare grundlaget for vores samfund kræver det store spillere i form af stærke fællesskaber. Dansk Magisterforening har mulighed for at vise sit værd som fagforening, ved at støtte en forenet indsats mod udfordringerne.

Første møde i medlemsnetværket finder sted den 25. april.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}