Gå til sidens indhold
30. august 2019 Af Troels Mørk

Når kommunen fyrer: Vi står vagt om dine rettigheder

Vi kender regler og retningslinjer i de kommunale forvaltninger i deltaljer og kan spotte, om en afskedigelse er foregået efter reglerne. I en fratrædelsessag tog vi dialogen med kommunen og forhandlede ekstra goder til medlemmet.

Dansk Magisterforening
© Morten Bengtsson

 

En opsigelse bliver ofte begrundet i virksomhedens forhold, som fx kunne være bortfald af opgaver eller omstruktureringer.

Ved hver enkelt opsigelse foretager DM’s rådgivere en konkret og individuel vurdering, hvor vi tager udgangspunkt i den konkrete opsigelse og begrundelserne bag.

Det fortæller konsulent i DM, Mette Askov, der netop har forhandlet en fratrædelsesaftale hjem for et medlem, der var ansat i en kommune.

”Begrundelse var netop bortfald af de opgaver, som vedkommende sad med. Men for det første var det ikke alle hans opgaver, der forsvandt. For det andet er det jo ikke givet, at det er ham, der skal afskediges, fordi det er hans opgaver, der forsvinder”, fortæller hun.

God arbejdsgiverstil

Hun fortæller, hvad der havde været godt stil af kommunen.

”De kunne fx have spurgt ud i hele afdelingen eller forvaltningen, om der var nogle, der ville indgå en frivillig fratrædelse. Så havde kommunen fået løst sit behov for en personalereduktion på en måde, som var betydelig mindre indgribende”.

Fik ekstra månedsløn

I løbet af Mette Askovs dialog og forhandling med kommunen lykkedes det hende at forhandle en fritstilling i hele opsigelsesperioden plus en måneds ekstra løn hjem. Derudover fik han den resterende ferie udbetalt.

”Jeg kan desværre ikke udstikke garantier for, at vi i hver enkelt opsigelse kan forhandle ekstra elementer hjem til medlemmet. Men vi går naturligvis ind og kigger på hver enkelt opsigelse og vurderer, om opsigelsen er foretaget på et korrekt grundlag, og at alle formalia er overholdt. Derudover tilbyder vi naturligvis et karriereforløb, hvor vi taler om fremtidige karrieremuligheder”, siger hun.

Dine karrieremuligheder

Læs, hvordan vi kan hjælpe videre i din karriere. Fx, hvis du er blevet afskediget

Bliv klogere på dine karrieremuligheder