Gå til sidens indhold
23. august 2019

Får du også svedige håndflader, når du skal undervise?

For nogle kan et oplæg foran kolleger eller samarbejdspartnere give koldsved ned af ryggen. Kom med til morgenmøde, hvor du lærer, hvordan din optræden kan vendes til en positiv oplevelse.

Dansk Magisterforening
Modelbillede © Morten Bengtsson

Det er ikke alle, der tænker ’yes, scenen er min’, når de skal formidle faglig viden til kollegaer eller holde oplæg for grupper af samarbejdspartnere. For mange er det højt på listen over angstprovokerende ting.

Som akademisk medarbejder er der ofte bud efter én, når det gælder om at holde et internt oplæg, formidle viden om ens arbejdsområde eller bidrage på en faglig konference. Det er et anerkendende skulderklap og en god anledning til at formidle viden om dét, man brænder for.

Men hvis man ikke har undervisning som hovedbeskæftigelse er det er de færreste, der gennem uddannelsen er blevet godt rustet til at give korte og inspirerende oplæg og ikke mindst involvere deltagerne.

Nogle få greb og en god forberedelse kan gøre en stor forskel. Du kan sagtens efterlade et værdifuldt indtryk uden at skulle være morsom, men du skal bruge din personlighed.

Fredag 6. september inviterer DM til et gratis morgenmøde med underviser cand.comm. Line Sander, der giver tips til, hvordan du kan gå til opgaven og føle dig på hjemmebane.

Læs mere om morgenmødet

Se også vores kursus 'Bliv en bedre underviser', der har Line Sander som underviser