Efter OK18: Tydeligere karriereveje for dig, der er ansat i staten

Del artikel:
Af Troels Mørk

Med OK18 kom også den nye stillingskategori, chefkonsulenter med personaleansvar. Det giver en tydeligere karrierevej. Både for dig, der ønsker at blive chef, men også for dig, der er specialist uden personaleansvar.

Med den nye stillingskategori, chefkonsulent med personaleansvar, bliver det tydeligere, hvilke karriereveje du har i staten.

Og det sikrer en minimumshonorering, hvis du har et job med personaleansvar, fortæller Lotte Espenhain Møller, chefkonsulent i DM.

"Tidligere kunne du fx blive ansat som specialkonsulent med personaleansvar, uden der nødvendigvis fulgte et større løntillæg eller forbedrede vilkår med", siger hun og uddyber:

”Med den nye aftale bliver det tydeligere, hvilken kategori, du hører til, hvis du har personaleansvar. Og goderne følger med i form af højere grundløn og bedre vilkår ved fratrædelse”, siger Lotte Espenhain Møller.

Også bedre muligheder for dig, der ikke er chef

Hvis du er gået specialistvejen, er den nye aftale også godt nyt.

"Med aftalen har special- og chefkonsulenter nu deres egen bane at spille på. Det bliver tydeligere, at begge konsulentkategorier er åbne for medarbejdere med særligt ansvar og at det ikke kræver personaleansvar at blive chefkonsulent".

Går du med lederambitioner, eller er du leder og har brug for sparring og rådgivning? Så sidder vores lederteam klar til at rådgive dig på 38 15 66 00 eller dm@dm.dk

Læs mere om blandt andet ledernetværk og lederrådgivning

Læs om dine medlemsfordele og det politiske arbejde hos lederne i DM

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}