Gå til sidens indhold
23. august 2019 Af Troels Mørk

Der er penge i at ringe til DM

Husk at bruge DM, når du forhandler nyt lederjob. Der er penge i at ringe til DM, for vi kender lønniveauerne og kan hjælpe dig med at lande de bedste løn- og ansættelsesvilkår. Se også vores målrettede medlemsmøder til dig som leder.

Dansk Magisterforening
Modelbillede © Morten Bengtsson

Du har netop landet et lederjob og skal nu til forhandlingen om din løn og øvrige vilkår.

Det første og vigtigste, du skal gøre, er at kontakte DM, for det er der penge i for dig, siger chefkonsulent i DM, Lotte Espenhain Møller.

Hun rådgiver til dagligt DM’s ledermedlemmer og har pulsen på dine løn- og arbejdsvilkår og ved, hvad du er berettiget til, og hvad du kan forhandle hjem af ekstra goder.

”Der er penge i at bruge vores kompetencer inden for rådgivning og forhandling. Vi ved i detaljer, hvad de forskellige dele af en kontrakt er værd og dermed, hvad der er vigtigt i en ansættelseskontrakt. Det kan godt være svært i en forhandlingssituation at holde hovedet koldt, når man samtidig gerne vil lande jobbet”, siger Lotte Espenhain Møller.

På det statslige område og i det private erhvervsliv er udgangspunktet, at du selv forhandler - med råd og sparring fra DM.

På det kommunale og regionale område varetages forhandlingen af DM.

Brug den sunde fornuft – og en lille bøn

Når forhandlingen er veloverstået, og kontrakten kommer til endelig underskrivelse, står vi naturligvis igen til rådighed for at sikre, at de aftalte elementer er med i aftalen.

”Send den forbi DM. Vi kan lynhurtigt spotte, om alt er, som det skal være. Det skader ikke og kan forhindre fejl i kontrakten, som kan have stor betydning for dig”, siger hun og uddyber:

”Jeg bliver simpelthen så ærgerlig på medlemmets vegne, når jeg ser en allerede underskrevet kontrakt, som indeholder vilkår, som kunne have været bedre, hvis vi havde fanget dem inden kontrakten blev underskrevet”, siger Lotte Espenhain Møller.

Målrettede medlemstilbud til dig, der er leder

Er du interesseret i at blive skarpere på, hvordan du motiverer dine medarbejdere, giver vi dig opskriften på dette gratis morgenmøde

Læs mere og tilmeld dig morgenmødet ’Motivation på formel' (18. september i Aarhus)

Er du i Københavns-området 1. oktober har du mulighed for at høre professor i filosofi, Vincent F. Hendricks, på dette morgenmøde fortælle, hvordan vi håndterer tillidskrisen, der er skabt af opmærksomhedsøkonomien.

Læs mere og tilmeld dig morgenmødet (1. oktober i København)

Få overblikket over alle DM’s kurser og arrangementer