Status OK18: Situationen spidser til

Del artikel:

Overenskomstforhandlingerne på det offentlige område har officielt været i gang, siden der blev udvekslet krav i december måned 2017. Virkeligheden er dog den, at der på meget få områder er kommet gang i realitetsforhandlinger, der kan føre til et forlig.

Der er fortsat gang i forhandlinger mellem CFU og Moderniseringsstyrelsen på det statslige område, og det giver håb for, at der vil komme resultater. Men der er meget lang vej hjem, lyder det fra Dansk Magisterforenings formand, Camilla Gregersen.

- Vores klare mål med overenskomstforhandlingerne er at skabe et resultat, der betyder, at det både er attraktivt at være privatansat og ansat i det offentlige. Vi kan se, at lønningerne på det akademiske område inden for den offentlige sektor sakker længere og længere bagud set i forhold til medlemmerne på det private arbejdsmarked. Det er essentielt, at der sikres en ordentlig lønudvikling også på det offentlige område, siger Camilla Gregersen og tilføjer, at der også fortsat er fokus på at fastholde og sikre den betalte frokostpause.

Der er enighed på tværs af fagbevægelsen om at stå sammen om de helt basale krav, som alle bakker op om som forudsætning for at lande en overenskomst.

- Jeg er stolt af, at vi i DM er en del af et meget stærkt sammenhold på tværs af hele fagbevægelsen, som i en svær tid formår at stå sammen mod en meget kontant arbejdsgiverside. Det er helt afgørende for at opnå resultater. Vi vil insistere på, at der skal være forhandlinger mellem arbejdsgiver- og arbejdstagerside, for ellers er der reelt ikke nogen dansk model på det offentlige område, siger Camilla Gregersen.

Forhandlingerne fortsætter, indtil der enten er indgået en aftale, eller forhandlingerne bryder sammen. Hvis der ikke er landet en aftale, vil det i første omgang være muligt at gå i Forligsinstitutionen, hvor forligsmanden vil forsøge at finde et kompromis mellem parterne. Lykkes det ikke, kan en konflikt være eneste udvej.

- Der er ingen, der ønsker at ende i konflikt.  Men vi er på den anden side også klar til at kæmpe for de helt basale rettigheder, som er på spil i forhandlingerne. Hvis det kommer til en konflikt, vil samtlige offentligt ansatte formentlig blive berørt. Det har vi et beredskab klar til at håndtere, så alle berørte medlemmer kan komme godt igennem det, siger Camilla Gregersen.  

Har du uorganiserede kolleger, må du meget gerne opfordre dem til at melde sig ind i fagforeningen nu, så vi kan stå stærkest muligt i den kommende tid.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}