Spring menu over

Ny undersøgelse: Ni ud af ti studerende er stressede

Del artikel:
Af Kristoffer Klit Langgaard

Ny undersøgelse blandt Dansk Magisterforenings studerende medlemmer viser, at ni ud af ti har følt sig stressede i løbet af sidste semester. Tallene viser også, at hver femte studerende har søgt professionel hjælp på grund af stress, og at blot hver tredje studerende stort set altid glæder sig til at komme på deres studie.

For studerende landet over lader stress efterhånden til at være et udbredt problem. I en ny undersøgelse foretaget af Dansk Magisterforening svarer omkring 90 procent af de 1.569 studerende, der deltog i undersøgelsen, at de på et eller andet tidspunkt har været stressede i løbet af sidste semester. Heraf har hver tiende været stresset hele tiden. Tallene bekymrer formand for DM, Camilla Gregersen:

- Det er uacceptabelt, at så mange studerende oplever, at de er stressede. Det er for mig et tegn på, at vi som samfund har strammet skruen mere end godt er. Mange unge føler, at de skal leve op til en lang række modstridende krav. De er vokset op med en opfattelse af, at det vigtigste er at skynde sig, samtidig med at kravene er tårnhøje. Det er klart, at det stresser de unge, siger Camilla Gregersen.

DM: nydelse skal tilbage i studielivet

Blandt de stressede studerende har knap hver tredje søgt hjælp. Nogle har søgt hjælp hos venner og familie, men klart størstedelen, 84 procent, har søgt professionel hjælp. Det svarer til mere end hver femte af alle de studerende DM-medlemmer. Samtidig viser undersøgelsen, at det kun er hver tredje studerende, der stort set altid glæder sig til at komme på studiet. Camilla Gregersen efterlyser, at politikerne og studiestederne tager ansvar for at rette op på udviklingen med de studerendes mistrivsel.

- Det er et politisk ansvar at indrette uddannelsessystemet, så de unge igen får tid til at fordybe sig og nyde studielivet. Men det er også en opgave for studiestederne at skabe nogle gode miljøer, hvor der er fællesskab, så de studerende ikke bliver ensomme og går alene med de store krav hvirvlende i hovedet. Når de unge undervejs under studiet får det bedre, får vi dygtige kandidater med overskud i ryggen ud på arbejdsmarkedet.

Læs mere om studieundersøgelsen

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje