Nyt angreb på den betalte spisepause for statsansatte

Bannere og skilte foran Forligsinstitutionen ved OK18 i april, hvor fagbevægelsen stod skulder ved skulder. Foto: Signe Flensted-Jensen
Del artikel:
Af Holger Anderson

Sophie Løhde og Moderniseringsstyrelsen er igen ude efter den betalte spisepause på flere skoler og vil bryde aftalen indgået ved OK18. Over 1000 statsansatte er berørt, helt uforståeligt, at ministeren vil skabe utryghed for ansatte, mener DM's formand.

Da  forhandlingerne ved OK18 var slut var både ministre og forhandlere enige om formuleringerne vedrørerende den betalte spisepause. 

Nu går Moderniseringsstyrelsen imidlertid igen til angreb på den betalte spisepause på flere skoler, skriver Politiken.

Det er helt uforståeligt for mig, hvad Sophie Løhde vil opnå, og hvorfor hun og Moderniseringsstyrelsen nu igen vælger at skabe utryghed blandt statens medarbejdere, Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Moderniseringsstyrelsen begår nu aftalebrud over for mere end 1000 medarbejdere i staten, mener Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU. På seks skoler blokerer Moderniseringsstyrelsen for, at de ansatte kan få retten til betalt spisepause, og det chokerer DM's formand Camilla Gregersen. 

- Der kan ikke herske tvivl om, at det, vi aftalte ved OK18, fortsat gælder. Jeg er chokeret over, at Moderniseringsstyrelsen nu forsøger at slippe udenom, og selvom der er tale om en meget lille gruppe, står vi selvfølgelig fast og kæmper, indtil Moderniseringsstyrelsen anerkender, at overenskomsten fortsat er gældende, siger Camilla Gregersen, formand for DM.

Ledelsen på skolerne har fjernet den betalte spisepause og vil ikke genindføre den. Det er i strid med aftalen fra OK18, ifølge CFU.

- Aftalen fra OK18 fastslår, at retten til den betalte spisepause er en overenskomstsikret rettighed. At enkelte arbejdspladser forud for OK18 uberettiget fjernede de ansattes betalte spisepause, kan selvfølgelig ikke betyde, at det giver dem ret til fortsat at bryde overenskomsten efter OK18, siger Camilla Gregersen.

DM arbejder tæt sammen med de andre fagforeninger på at forberede et sagsanlæg mod Moderniseringsstyrelsen.

DM's formand, Camilla Gregersen, har svært ved at forstå, hvorfor Sophie Løhde igen vil skabe utryghed hos de statsansatte. 

- Med OK18 nåede vi til enighed med ministeren om en række formuleringer, der havde til formål at eksplicitere, at retten til at holde betalt spisepause er en overenskomstrettighed. Det er helt uforståeligt for mig, hvad Sophie Løhde vil opnå, og hvorfor hun og Moderniseringsstyrelsen nu igen vælger at skabe utryghed blandt statens medarbejdere.
Medarbejdernes vilkår er nu engang noget, vi aftaler i en forhandling – ikke noget ministeren kan diktere, hvor gerne hun end vil, slutter Camilla Gregersen.

Kontakt DM

Hvis du har spørgsmål, kan du tale med din TR eller kontakte os på tlf. 38 15 66 00 og mail på dm@dm.dk.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}