Jens vendte tilbage til DM under OK18: "Jeg ville være solidarisk med mine kolleger

Del artikel:
Af Emma Skjold Lindegaard

Vi vil gerne byde ordentligt velkommen til de mange nye medlemmer, som vi fik under OK18. Vi har derfor taget en snak med Jens Nielsen, der er en af dem. Jens døjede med lidt dårlig samvittighed, for han havde aldrig fået meldt sig ind i DM igen, da han efter nogle år som selvstændig var tilbage som offentligt ansat. OK18 blev det skub, som fik ham til at få det gjort.

2126. Så mange meldte sig ind i DM i første kvartal af 2018. Det er mere end dobbelt så mange som i samme periode sidste år. Et af de mange nye medlemmer, som vi i DM bød velkommen til under OK18, er Jens Nielsen. Jens er seniorforsker ved Statens Serum Institut.

Hvorfor blev du medlem af DM?

”Jeg ville have meldt mig ind, da jeg kom tilbage til det offentlige, efter nogle år som selvstændig. Men det blev en af de der ting, som hele tiden fik lov til at ’vente til i morgen’. Den primære årsag da jeg endelig fik det gjort var, at jeg med udsigten til en konflikt på ingen måde havde lyst til at være usolidarisk og gå på arbejde, mens mine kolleger var konfliktramte. Den anden årsag er, at jeg sympatiserede med fagbevægelsens krav. Mine gode erfaringer med den DM tillidsrepræsentant, som vi har på arbejdspladsen, trak også den vej.”

Hvordan oplevede du OK18?

”Der var et informationsmøde på min arbejdsplads, hvor der var repræsentanter fra DM, der orienterede. Jeg blev ført fint igennem forløbet, og jeg vidste, at jeg kunne kontakte DM, hvis jeg havde brug for det. Desuden, synes jeg, at jeg løbende blev holdt orienteret om OK18 forhandlingerne af DM.”

Forbliver du medlem hos os?

”Ja, Dansk Magisterforening har fået en helt ny profil. Blandt andet er jeg lidt overrasket over, at der er så mange kursustilbud. DM dækker bredere, end hvad jeg troede, en fagforening gør i klassisk forstand.”

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}