Guide til at træffe det rigtige kursusvalg

Del artikel:
Af Troels Mørk

Det vrimler med kursustilbud, og det kan virke uoverskueligt at finde rundt i junglen af kurser og kompetenceudvikling. Bliv klædt på til at træffe det rigtige kursusvalg for dig og din arbejdsgiver.

Kursusudbyderne står i kø for at fortælle dig, at lige præcis deres kursus er de mest udbytterige for dig og værdifulde for din arbejdsplads.

Men hvordan gennemskuer du klicheerne og salgstalerne i kursusjunglen? 

Vi giver dig en guide, der kan hjælpe dig til at finde det kursus, der matcher dine og arbejdspladsens ønsker og behov.

Karsten Lodahl Madsen er karrierekonsulent i DM og rådgiver akademikere, der gerne vil finde det næste kursus, som opkvalificerer cv’et og sætter speed på kompetenceudviklingen.

”Hvis et kursus er dit svar, skal du overveje, hvad spørgsmålet er. Altså hvad er det, du gerne vil forbedre eller ændre i dit nuværende arbejdsliv. Ønsker du fx en udvikling i dit nuværende job, har du fået en nye roller eller ansvar, eller er du på vej ind i en ny branche?”, siger Karsten Lodahl Madsen.

Balance mellem personlige mål og udvikling af arbejdspladsen

Du skal også have et billede af, hvordan kompetenceudviklingen balancerer mellem dine personlige mål og det, der understøtter udviklingen af din arbejdsplads.

”Det skal gerne være en kombination, hvor din chef kan se fornuften i, at en af medarbejderne får kurset. Omvendt bliver den enkelte også mere motiveret, hvis der er en personlig interesse i kursets indhold”, siger han.

For at du får det største udbytte af kurset, er det vigtigt, at du overvejer, hvad du selv har tid og mulighed for at investere i kurset og dine foretrukne læringsformer. 

”I forhold til længden på kurset er nogle til et kort intensivt kursus, mens andre er til et længerevarende diplomkursus. Det skal man overveje og forberede sig på, ligesom læringsformen er vigtig. Får man det bedste udbytte af et kursus, der er teoretisk tungt, eller et kursus, hvor der er meget sparring og feedback eller indeholder mange konkrete redskaber”, siger Karsten Lodahl Madsen.

Dine overvejelser om valg af kursus kan summeres op til:

  • Dine mål for dit arbejdsliv, som kurset skal bidrage til, både i relation til dit nuværende job eller i en ny stilling 
  • Gode argumenter overfor chefen, hvorfor du skal have kurset, herunder effekt og udbytte for dig personligt og for arbejdspladsen
  • Den tid, du ønsker at investere i kurset. Her skal du blandt andet tænke i forventningsafstemning med din chef 
  • Din foretrukne læringsform
  • Overvejelser omkring kvaliteten af relevante udbydere
  • Forventet budget.


Kontakt os på dm@dm.dk eller 3815 6000, hvis du ønsker sparring omkring dit næste kursus.

Se oversigt over alle vores kurser

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}