Debatlystne deltagere, skarpe paneler og workshops skulle blandet andet danne rammerne, da DM mandag den 5. november afholdte prekariseringskonference.
Der var lagt i kakkelovnen til en spændende og lærerig dag, da DM’s prekariseringskonference løb af stablen mandag den 5. november. En række oplæg, workshops og debatter skulle være med til at forsøge at skabe et fælles fodfæste for det relativt nye begreb. For hvad er prekarisering, og hvad skal man gøre ved det? Det var nogle af de spørgsmål, de fremmødte forsøgte at blive klogere på i Arbejdermuseets festsal, hvor konferencen fandt sted.
Også Camilla Gregersen, formand for DM, var mødt op. Det er nemlig vigtigt at igangsætte debatten om, hvordan man håndterer prekarisering, mener hun.
"Formålet var at synliggøre, at forandringer på arbejdsmarkedet skal håndteres, så det ikke strander som et individuelt anliggende. Konferencen gav både plads til definering af problemerne, men også til en diskussion af de politiske løsninger, som udviklingen kalder på," siger Camilla Gregersen.
Der er behov for fokus på udviklingen, fordi der sker forandringer i ansættelsesvilkårene i en række brancher. På det akademiske felt er der eksempelvis kommet flere midlertidige stillinger indenfor en del områder. Vores holdning er, at der ikke kun skal være flex-, men også security, hvis man stadig skal have et flexicurity-arbejdsmarked.
- Camilla Gregersen, formand for DM.
En række forskellige aktiviteter skulle engagere deltagerne til at blive klogere på prekarisering. Camilla Gregersen glæder over afviklingen af konferencen på Arbejdermuseet, som ikke kun rummede DM'ere.
"På konferencen var der debat og workshop med konkrete løsninger, og det var vellykket. Der var selvfølgelig mange DM’ere blandt deltagerne, men også en del andre faggrupper. Det er positivt, for vi kan ikke finde alle løsningerne alene - vi kommer længst, når vi samarbejder på tværs i fagbevægelsen om problemerne," siger Camilla Gregersen, formand for DM.
Selvom det er positivt, at forskellige faggrupper blandede sig i debatten, og debatten om prekarisering blev startet, ligger der stadig en udfordring. En udfordring, der ligger Camilla Gregersen på sinde, fordi flere områder på arbejdsmarkedet stadig er under en udvikling, der kræver handling.
"Der er behov for fokus på udviklingen, fordi der sker forandringer i ansættelsesvilkårene i en række brancher. På det akademiske felt er der eksempelvis kommet flere midlertidige stillinger indenfor en del områder. Vores holdning er, at der ikke kun skal være flex-, men også security, hvis man stadig skal have et flexicurity-arbejdsmarked," siger Camilla Gregersen.