Alt for mange NGO-arbejdspladser har problemer med arbejdsmiljøet, og senest har Altinget afdækket, at blot hver tredje arbejdsplads arbejder systematisk med arbejdspladsvurderinger. Det får DM til at sætte gang i en ny kampagne med henblik på at forbedre arbejdsmiljøet i sektoren.
Manglende rammer for arbejdet, mistrivsel, ingen anerkendelse og overarbejde uden betaling er blot nogle af de problemer i NGO-verdenen, som Dansk Magisterforening hører om via medlemmerne.
Derfor har formand Camilla Gregersen nu taget initiativ til en stor arbejdsmiljøindsats målrettet NGO-området.
- Vi ved fra vores rådgivning, at der på mange af de mindre NGO-arbejdspladser er særlige udfordringer med arbejdsmiljøet. Medarbejderne har typisk et meget stærkt engagement i deres arbejde og i den sag, de arbejder for. Der kan derfor let opstå en kontrast mellem det at kæmpe for en større sag og have ordentlige vilkår på arbejdet. Men ingen kan levere en god indsats, hvis de ikke trives på deres arbejdsplads, og derfor ser vi en særlig opgave i at hjælpe ledelserne og de ansatte med at skabe et godt arbejdsmiljø, siger Camilla Gregersen.
Indsatsen går i luften efter sommerferien med en spørgeskemaundersøgelse ud til de medlemmer, der arbejder i NGO-verdenen. Formålet er at kortlægge omfanget og karakteren af de udfordringer, der måtte være.
- Dårligt arbejdsmiljø kan være et stort tabu, og vi har brug for at komme i dialog med medlemmerne om, hvordan vi kan hjælpe dem. Derfor er det helt nødvendigt, at vi får mere viden om forholdene, og også får gjort opmærksom på, hvor vigtigt det er, at medlemmerne tager fat i os, hvis de oplever, at der er noget, der er svært, siger Julia Hunt, der er formand for DM Privat.
Undersøgelsen bliver gennemført i efteråret, og indsatsen vil også indeholde en række arbejdspladsbesøg og møder med medlemmer.