Spring menu over

DM sikrer medlem 125.000 i godtgørelse i ligebehandlingssag

Del artikel:
Af Holger Anderson

Medlem blev fyret, efter hun fortalte arbejdsgiver, at hun skulle på barsel. Arbejdsgiver flyttede virksomheden til England, men det var ikke nok til at berettige en saglig nedlæggelse af medlemmets stilling.

En DM’er ansat i en mindre, international ingeniørvirksomhed bliver gravid og giver sin arbejdsgiver besked om, at hun skal på barsel.

Men hvad der skal være en glædelig tid for medlemmet bliver i stedet afløst af en fyreseddel med den begrundelse, at stillingen bliver nedlagt, fordi ægteparret, som ejer virksomheden, nu flytter til England.

- Det bevis, arbejdsgiver fremlagde, var kommunikationen med den privatskole, hvor parrets egne børn skulle gå. Her argumenterede vi for, at de mails ikke dokumenterede noget i forhold til driften af deres virksomhed. Det gjorde vi, fordi virksomheden i forvejen var vant til at have medarbejdere flere steder i verden, og fordi medlemmets nedlagte stilling efter oplysningerne i sagen fortsat bestod i England, siger konsulenten som forhandlede sagen for medlemmet, Per Alm.

Medlemmets arbejdsopgaver bliver efter opsigelsen videreført i en nyoprettet stilling i England, som virksomheden påstod, at medlemmet ikke var kompetent til at sidde i. En ny medarbejder blev derfor ansat i stillingen i England, men medlemmets arbejdsopgaver er omtalt i den jobannonce, som den nye medarbejder bliver ansat på baggrund af. Der er dermed et overlap mellem medlemmets og den nyansatte medarbejders arbejdsopgaver. Medlemmets arbejdsopgaver er dermed ikke nedlagt, og det skærper kravene til virksomhedens forklaring på opsigelsen.

For DM og Per Alm er fyringen derfor reelt en beslutning fra arbejdsgivers side om at afskedige medlemmet, fordi de ikke kunne undvære hende under barslen. Og sådan bliver det til en sag om ligebehandling.

Truende økonomi presser godtgørelsen

DM får talt arbejdsgiver til rette, og de kan godt se, at afskedigelsen ikke er saglig. Samtidig har virksomheden problemer med økonomien, som presser størrelsen på godtgørelsen, man kan blive enige om, fortæller Per Alm.

- Der var dårlig økonomi i virksomheden. Og i sådan en situation vil vi altid skulle afveje, om vi vil have pengene her og nu i et forlig, eller om vi skal kæmpe videre i Ligebehandlingsnævnet med risiko for, at virksomheden går konkurs, og der så til gengæld ikke bliver nogen godtgørelse til medlemmet, fordi der ikke er nogen at rejse krav mod, siger Per Alm.

Resultatet blev, at virksomheden måtte betale 125.000 kr. i godtgørelse svarende til tre måneders løn.
Et resultat som medlemmet også var tilfreds med.

Kontakt DM

Står du selv i samme eller lignende situation? Så kontakt os på 38 15 66 00 eller på mail dm@dm.dk.
Det kan være svært at gennemskue sager som denne, men hvis vi kommer hurtigt på banen, har vi bedre mulighed for at gå ind og italesætte de problemstillinger, der er, overfor ledelsen.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje