Coronavirus

Du kan bruge DM’s digitale vejledning eller kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan virussen påvirker dit arbejdsliv.

Gå til sidens indhold
04. oktober 2018 Af Henriette Sø

Dansk Magisterforening lancerer kampagne mod uddannelsesbesparelser

En ny kampagne skal nu sætte fokus på regeringens fortsatte besparelser på uddannelsesområdet. Vi er nødt til at tage alle midler i brug for at få stoppet besparelserne, lyder melding fra Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

”Sammen om fremtiden – stop uddannelsesbesparelserne nu”. Sådan lyder parolen i en ny kampagne fra Dansk Magisterforening, der har til formål at skabe forøget opmærksomhed om regeringens besparelser på uddannelsesområdet. Kampagnen løber af stablen i den kommende tid, og målet er at gøre politikerne opmærksom på de omkostninger, det har at spare på uddannelsessystemet.

- Et godt uddannelsessystem er nødvendigt for hele Danmarks udvikling. Der er nu sparet hårdt gennem flere år - der har været fyringsrunder og nedskæringer, og meldingen fra vores medlemmer er, at det nu koster på uddannelseskvaliteten. Uddannelse er et område, vi skal investere i - det koster et kongerige at spare på det, lyder det fra Camilla Gregersen, der er formand for Dansk Magisterforening.

Kampagnen består af en række avisannoncer, bannerreklamer og tweets.

- Jeg håber, at rigtig mange vil hjælpe med at sprede kampagnens budskab på sociale medier, så vi kan få investeringer i uddannelse højt op på Folketingets agenda. Vi har som samfund ikke råd til, at uddannelsesbesparelserne skal fortsætte i flere år. De bør stoppes nu, siger Camilla Gregersen.

En ny undersøgelse foretaget af Magisterbladet viser, at 76 procent af vælgerne er imod flere besparelser på uddannelsesområdet. Det glæder Camilla Gregersen.

- Jeg er glad for, at et markant flertal blandt befolkningen er klar over, hvor skadelige besparelserne er, og hvilke konsekvenser det får for de generationer, der vokser op i dag. Det er fremtidens drivkraft, der svækkes, når der spares på uddannelse, siger Camilla Gregersen.

Du kan møde kampagnen i aviser og på de sociale medier i de kommende uger.