Nej til mundkurv og tavshedskultur på Københavns Rådhus

Del artikel:

En række politikere er i Berlingske citeret for at ønske interne undersøgelser i forbindelse med, at oplysninger om et bryllupsarrangement på Rådhuset er endt i pressen. Men medarbejderne er omfattet af ytringsfriheden og har ikke gjort noget forkert, lyder det fra Dansk Magisterforenings formand Camilla Gregersen.

Medierne beskriver i disse dage de politiske reaktioner, efter at overborgmester Frank Jensen forleden afslørede, at en række dokumenter af ikke-fortrolig karakter er videreformidlet af ansatte på rådhuset. Men medarbejderne skal ikke jages, siger Dansk Magisterforenings formand, Camilla Gregersen.

- Der er ingen tvivl om, at medarbejdere har ret til at videregive ikke-fortrolige oplysninger til pressen, hvis der kan være mistanke om misbrug af offentlige midler. Ved at kræve interne undersøgelser, signalerer politikerne, at der skal sanktioneres over for den pågældende medarbejder – på trods af, at der efter mit vidende ikke er sket brud på reglerne, siger Camilla Gregersen med henvisning til Justitsministeriets vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed.

- Københavns Kommune er i min optik kendt for et ønske om at fremme en tillidsdagsorden mellem ledelse og medarbejdere. Det er nu, tilliden skal stå sin prøve, så tavshedskulturen ikke får overtaget til skade for samarbejdsklimaet og arbejdsmiljøet. Medarbejdere skal trygt kunne videregive oplysninger, hvis de vurderer, at det har offentlighedens interesse. Og skal ikke efterfølgende trues med repressalier eller mundkurv, siger Camilla Gregersen.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}