Nej tak til politikerambassadører

Del artikel:

Det er at skalte og valter med diplomatiet, når Lars Løkke vil åbne op for, at politikere fremover kan fortsætte karrieren som ambassadører.

Vejen er banet for et nyt amatørdiplomati, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil åbne op for, at toppolitikere kan udpeges som danske ambassadører. Det vil sikre et godt otium for politikerne i gode sikre stillinger, men det vil skade diplomatiet, hvis højt uddannede diplomater bliver fyret for at gøre plads til pensionerede toppolitikere. Det mener formanden for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen.

Dansk Magisterforening organiserer en stor gruppe, som arbejder inden for diplomatiet herunder ambassadører og personale tilknyttet ambassaderne. Her findes allerede højt specialiserede og kvalificerede medarbejdere, som arbejder benhårdt for at sikre dansk eksport og vores relationer til den globaliserede verden.

Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening, mener, at det er problematisk at forringe på det højt uddannede diplomati i Danmark.

  • Nej tak, siger jeg bare. Danmark har brug for højt uddannet personale til at varetage vores udenrigspolitiske interesser. Det nytter ikke noget, at vi oversvømmer udenrigsministeriet med politikere, for vi risikerer at miste dygtige diplomater og chargé d’affairs, som ikke får chancen for at blive ambassadører.

  • Politik og diplomati er ikke det samme, så hvordan skal vi forvente, at en politiker, som i dansk politik har udtalt sig kritisk om et land eller en regering, skal kunne opbygge eller måske bare bevare Danmarks relation til samme land i stillingen som diplomat.

  • Vi skal behandle vores politikere godt i Danmark, også når de går på pension, men det må ikke være på bekostning af vores relationer til omverden.

Yderligere oplysninger

Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening: 27 12 92 33

Esben Geist, presse- og kommunikationschef i Dansk Magisterforening: 30 50 71 57 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}