Glem ansøgningen: Dit cv skal have opmærksomheden

Del artikel:

Vidste du, at 80 procent af arbejdsgiverne starter med at læse cv’et frem for ansøgningen, og at de fleste bruger under to minutter på at læse dit cv? Brug krudtet på at gøre cv’et lækkert og relevant. Ellers når arbejdsgiverne aldrig til ansøgningen, viser ny undersøgelse.

Er du jobsøgende, eller skal du genopfriske din ansøgning og cv, er det en god idé at starte med sidstnævnte.

For cv’et spiller den vigtigste rolle, når du skal sparke døren ind til arbejdsgiveren, viser Rekrutteringsanalysen 2017 fra firmaet Ballisager.

Undersøgelsen viser, at 80 procent af arbejdsgiverne læser cv’et først.

I de store private virksomheder er tallet helt oppe på 86 procent. Og rent faktisk læser halvdelen af alle arbejdsgivere slet ikke ansøgningen, hvis cv’et ikke falder i deres smag.

Karsten Lodahl Madsen har rådgivet DM’s medlemmer om cv og ansøgning i en årrække. For ham er det ganske logisk, at arbejdsgiverne lægger mest vægt på cv’et.

”I dag modtager arbejdsgivere rigtig mange ansøgninger. Gennem cv’et kan man hurtigt vurdere, hvilke kandidater der er egnede. Det skal ansøgerne have i baghovedet, når de søger job”, siger han.

Målret dit cv
Derfor er regel nummer et, at du skal målrette dit cv til hver enkelt job, du søger. Alt for mange bruger tid på ansøgningen og har et standard-cv, de bruger. Det er en dødssynd.

”Mit bedste råd er at nærlæse stillingsopslaget og overveje, hvilke arbejdsopgaver, kompetencer og resultater, man skal prioritere i cv’et”, siger han og uddyber:

”60 procent af arbejdsgiverne bruger under to minutter på at læse cv’et i første screening, så glem tanken om at få alt med i cv’et. Du skal lære at leve med, at du skal vælge noget ud og prioritere noget fra i cv’et. Fortæl, hvad du er optaget af og giv konkrete eksempler på resultater, som du har skabt for en virksomhed, kunde eller samarbejdspartner. Det er umuligt at give det fulde billede af dig gennem ansøgning og cv”, siger han. 

Læs mere

Gode råd til opbygning af dit cv og ansøgning
Book en karrieresamtale med en DM-konsulent
Læs analysen fra Ballisager

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}