Fra plan til faktura, sådan bliver du selvstændig

Del artikel:

Mange akademiker-iværksættere overtænker deres forretning i stedet for at teste nye idéer af på kunder, mener konsulent Allan J. Christensen. Mød ham på Iværksætter Camp.

Er du nystartet iværksætter, eller har du altid ønsket dig at gå vejen som selvstændig med din gode idé?

Så er det med at få testet din idé af lyder anbefalingen fra iværksætter og indehaver af rådgivningsvirksomheden Cambiamento, Allan J. Christensen.
 
”Test dine idéer af, snak med mulige kunder og test på dit netværk. Du tester og får samtidig skabt interesse for dit produkt, når du er ude,” siger han og tilføjer, at en del iværksættere tænker for meget over, hvordan de skal fakturere i stedet for at bruge tiden på de opgaver, de kan sende fakturaer for. 
 
Akademikere er gode til at engagere sig og dykke dybt ned i deres forretningsidéer, men Allan J. Christensen oplever, når han rådgiver, at mange af dem glemmer at have virksomhedernes behov med, når de starter som iværksættere. 
Derfor er hans råd.

”Den gode kerneide, er en idé virksomhederne vil betale for. Den skal bygges op på faglighed og erfaringer, og den skal være funderet. Kig grundigt på dine kompetencer, faglighed, erfaringer og match dem med kundernes behov.”

Når du har testet din idé af og fundet ud af, hvordan det matcher virksomhedernes behov, er det næste skridt at kigge på konkurrenterne. Stil derfor dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvad laver konkurrenterne?
  • Hvad gør mig speciel ift. dem?
  • Er det på min erfaring i sektoren, arbejde i udlandet eller andet, jeg skiller mig ud?

Tålmodighed og netværk
Som nystartet iværksætter tager det ofte tid at etablere din forretning og komme ud over rampen, men det kræver også tillid fra virksomhederne, du gerne vil sælge dine ydelser til.

Men tillid kræver tålmodighed og tid, ifølge Allan J. Christensen tager det 9-12 måneder at opbygge tillid hos nye kunder, når du er iværksætter. Derfor kan det være en god idé at starte med at opbygge din virksomhed ved siden af, at du har et lønmodtagerjob, så den gode idé ikke er afhængig af, at du kan betale regningerne. 
Når du nu skal ud og finde dine kunder fra bar bund, er dit netværk et godt sted at starte. 

”Gennemtrawl dit eget netværk. Spørg, hvem i mit netværk har penge til at købe mine ydelser? Hvem kan jeg godt lide? Hvis jeg kan lide dem, er sandsynligheden for, at de også godt kan lide mig rimelig stor. Det er tillid,” siger Allan J. Christensen og tilføjer, at man naturligvis ikke skal overbelaste sit netværk. For at undgå det kan man også spørge: Hvilke tre personer kan du introducere mig for i dit netværk, så mit netværk bliver større? 
 
Iværksætter Camp 
DM afholder den 17.-18. november camp for iværksættere, hvor du kan komme og få prøvet din forretningsidé af og sparre med Allan J. Christensen. Når du går hjem fra Iværksætter Camp har du en stærk og kvalificeret plan for de første 100 dage af dit iværksætteri og gode værktøjer til fx markedsføring og prissætning. 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}