Et tilbud for godt til at være på skrift

Del artikel:

Skriftlig dokumentation redder DM’er 100.000 kr. og en fritstilling.

Det kan være overordentligt svært at bevise, hvad der er blevet lovet mundtligt. Den situation stod et DM-medlem i, da hun efter seks måneders ansættelse skulle forlade sit arbejde på grund af omstruktureringer.

Hendes nærmeste leder lovede hende tre måneders godtgørelse sammen med en fritstilling, når hun fratrådte, og medlemmet havde takket ja til ordningen.

Så enkelt skulle det desværre ikke gå, for i dagene op til medlemmets fratrædelse, meldte kommunen, hun var ansat i, at hun alligevel ikke fik den godtgørelse og fritstilling, hun var blevet stillet i udsigt af lederen.

Begrundelsen var, at lederen ikke havde haft mandat til at indgå aftalen.

DM går ind i sagen

Medlemmet henvendte sig til DM med sagen, og DM-konsulent Mette Askov rådede hende til at finde alt, som skriftligt kunne dokumentere aftalen mellem medlemmet og lederen.

Her viste det sig, at lederen ikke bare havde skrevet om aftalen én gang i en mail, hun havde også gentaget aftalen i en senere mail. Derfor var sagen for Mette Askov klar.

”Arbejdsgiveren, det vil sige kommunen i det her tilfælde, må tage ansvar for, at der er en leder, der træffer beslutninger, han eller hun ikke har mandat til.”

Med aftalen sort på hvidt forhandlede DM på vegne af medlemmet sig hurtigt frem til fuld fritstilling og 100.000 kr. i godtgørelse.

Få det på skrift

Medlemmet var godt tilfreds med resultatet, men i DM modtager vi også sager, hvor det ikke kan lade sig gøre at bevise, at mundtlige aftaler har fundet sted. Derfor er opfordringen, at du skal få alle aftaler, du indgår med din arbejdsgiver ned på skrift.

”Det kan bare være en mail, hvor man bekræfter, hvad man er blevet enige om mundtligt. Det behøver ikke være så formelt,” siger Mette Askov.

Brug DM
Ring til DM, hvis du har problemer med, at din arbejdsgiver løber fra dokumenterede aftaler på 38 15 66 00 eller skriv til os på dm@dm.dk

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}