Ungdommen står alt for ofte for skud, når politikere og tænketanke skal finde penge i budgettet, mener forkvinde for de studerende i Dansk Magisterforening.
Debatindlægget blev bragt i Børsen d. 11. september.
Cheføkonomen i CEPOS, Mads Lundby, satte for nyligt spørgsmålstegn ved størrelsen på satsen for nyuddannede. Men det er uanstændigt, at ungdommen altid holder for, når de reformopstemte går i gang. Det udstiller en blindhed for, at det i forvejen er os unge, der igen og igen straffes. Så kære Mads, du skylder mig svar:
Er det rimeligt, at mit sikkerhedsnet som ung, er mere gennemhullet end dit som veletableret?
Ikke bare er dimmitendsatsen blevet beskåret fra 82 til 71,5% ved dagpengereformen fra 2015, nej, der er også indført en startkarantæne, der betyder, at jeg trods A-kassemedlemsskab risikerer at stå uden forsørgelse de første to måneder efter dimission. Samtidig betyder reformer af kontanthjælpssystemet, at os unge er meget dårligere sikret end jer etablerede, skulle vi have brug for at blive grebet undervejs.
Ungdommen står alt for ofte for skud, når politikere og tænketanke skal finde penge i budgettet. Så Mads, spar mig for din reformliderlighed og lad os få noget anstændighed og tryghed tilbage i et system, der også er til for os unge.
Af Lea Friedberg, forkvinde i Dansk Magisterforenings studerende