Dansk Magisterforening: Der bliver fjernet personalegoder

Del artikel:

Klimaministeriet sendte i sidste uge en pressemeddelelse ud med påstand om vildledning om lægebesøg i en artikel på avisen.dk, hvor Dansk Magisterforenings formand Camilla Gregersen medvirkede.

Det er ikke Dansk Magisterforenings opfattelse, at artiklen vildleder om den faktiske situation. Tværtimod fremgår det klart i artiklen, at retningslinjerne er ændret, så medarbejdere ikke længere har ret til at gå til rutinemæssige lægebesøg - som fx regelmæssige kræftscanninger – i den tid, der er betalt af arbejdsgiveren, hvilket stemmer overens med Dansk Magisterforenings opfattelse af situationen.

Som det fremgår af pressemeddelelsen fra ministeriet, er virkeligheden den, at medarbejdere nu skal bede chefen om lov og i en række tilfælde vil blive bedt om at flexe ud, hvis de skal til lægen. Og det er den praksis, som Dansk Magisterforening har forsøgt at få Klimaministeriet til at ændre.

- Vi skal ikke straffe medarbejdere, der skal til læge ved at trække dem i løn. Og med de nye retningslinjer, er der lagt op til en langt skrappere styring, hvilket uundgåeligt vil betyde, at det bliver vanskeligere for medarbejderne at gå til læge, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Det fremgår af Klimaministeriets pressemeddelelse, at ministeriet har stort fokus på sygefravær og i øvrigt er optaget af medarbejdernes arbejdsglæde og trivsel. Det glæder Dansk Magisterforening, som håber, at ministeriet vil genoverveje de nye retningslinjer.

- Der har været en lang dialog om de nye retningslinjer lokalt, og det er naturligvis fortsat vores ønske at få dem ændret, så medarbejderne kan gå til læge uden at skulle trækkes i løn. Fleksibilitet er et nøgleord i den her sammenhæng, og den skal gå begge veje, siger Camilla Gregersen.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}