Til indhold

Nu er fyringerne en realitet på Novo Nordisk

Nu er fyringerne en realitet på Novo Nordisk
0:00 0:00

Massefyringer kan ikke undgå at sætte sine spor. DM opfordrer ledelsen til at være opmærksomme på arbejdspres og stress i kølvandet på fyringerne på Novo Nordisk.

Ikke færre end 470 medarbejdere ved Novo Nordisk er den seneste uge blevet opsagt.  13 af dem er DM’ere fra forskellige afdelinger i Novo-koncernen. Afskedigelserne er nu eksekveret, og langt størstedelen forventes fritstillet pr. 11. november 2016.

”Det er rigtig kedelig situation på Novo Nordisk lige nu, som selvfølgelig i første omgang har betydelige konsekvenser for de afskedigede medlemmer. Novo Nordisk tilbyder som en del af fratrædelsesaftalerne outplacementforløb og overholder i øvrigt de vilkår, der står i loven. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at vi godt kunne have ønsket os bedre fratrædelsesaftaler. I DM vil vi naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe de afskedigede godt videre i deres arbejdsliv”, siger Tina Andersen, der er konsulent i Dansk Magisterforening. 

Det er pres på det amerikanske marked, der får Novo Nordisk til at nedjustere økonomisk, og som nu får virksomheden til at afskedige 470 medarbejdere herhjemme, hvoraf 118 er akademikere.

Fyringer sætter arbejdsmiljøet under pres
Nu venter en tid, hvor arbejdspladsen skal lande på benene igen efter fyringerne, lyder det fra Dansk Magisterforenings konsulent.

”Der vil typisk være omfordeling af arbejdsopgaver og ansvarsområder blandt de ansatte, og en sådan omvæltning kan ikke undgå at påvirke de ansatte. På Novo Nordisk bør man være ekstra opmærksom på, at det ikke skal medføre et øget arbejdspres på de medarbejdere, der er tilbage. Vi ved, at større omstruktureringer og fyringer belaster det psykiske arbejdsmiljø, og derfor er det vigtigt, at ledelsen tager affære, inden det giver sig til udslag i form af stress og sygemeldinger”, siger Tina Andersen.