Til indhold

Brugerbetaling på uddannelserne truer velfærdssamfundet

Brugerbetaling på uddannelserne truer velfærdssamfundet
0:00 0:00

Uddannelsesloftet må ikke blive en undskyldning for at indføre brugerbetaling på uddannelserne. Det vil skabe social ulighed.

Dansk Magisterforening advarer mod at åbne for brugerbetaling på de ordinære videregående uddannelser. Det vil være et fundamentalt brud med vores velfærdsmodel, hvor de studerendes uddannelsesvalg ikke er betinget af pengepungen. Formand for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, siger:

"Jeg forstår godt de studerendes frustration over uddannelsesloftet. Men løsningen er ikke at åbne for brugerbetaling. Brugerbetaling vil skævvride de studerendes lige ret til uddannelse. Indfører man brugerbetaling, bliver det ikke talent og flid, men pengepungen, der kommer til at afgøre ens uddannelsesmuligheder."

"Forligspartierne tror, at de kan spare ved at indføre et uddannelsesstop. Men i virkeligheden vil det komme til at koste os dyrt, og vi sætter også vigtige velfærdsprincipper over styr, hvis brugerbetaling indføres på de ordinære videregående uddannelser."

"Den rigtige løsning er, at politikerne må besinde sig og erkende, at uddannelsesloftet er en fejltagelse. Fra politisk side har man ønsket at bremse, at ca. 2200 personer tager mere end én uddannelse, men der kan faktisk være gode grunde til, at studerende starter på en anden uddannelse. Så det rigtige ville være at bremse lovprocessen og tænke sig om."

Yderligere oplysninger

Camilla Gregersen, formand for DM: 27 12 92 33
Esben Geist, presse- og kommunikationschef i DM: 30 50 71 57