Spring menu over

Fucker AI med kunsten og kulturen - eller gør AI den bedre?

Majken Overgaard, Tascha Lynggaard og Sebastian Gyrst-Longsig Christensen
Del artikel:

Hvordan påvirker AI kulturen og kunsten? Hvordan kan AI integreres i kunsten og på kulturinstitutionerne? Og hvad kommer AI (måske) til at betyde for fremtidens kultur- og kunstformidling?

Kom til en faglig eftermiddag i DM, hvor vi har inviteret tre aktuelle oplægsholdere, der vil give os indblik i, hvordan den kunstige intelligens gør sit indtog også i kunst- og kulturverdenen.

  • Statens Museum for Kunst omskriver kunsthistorien med AI og bringer glemte kvindelige malere "til live" i udstillingen Against All Odds – Historiske kvinder og nye algoritmer. Majken Overgaard, der er digital kurator på udstillingen, fortæller om arbejdet, og om hvordan AI-modellerne kan skabe nyt ud fra alt det, vi kollektivt har produceret gennem de seneste 30 år. Det betyder, at internettet ændrer karakter fra at være et globalt netværk af information til også at blive et kollektivt arkiv. Derfor kan generativ teknologi anses for at være en historisk teknologi. I udstillingen har de arbejdet med generativ AI som et prisme eller en fremkaldervæske, der viser os fortidens prioriteter.
  • Det amerikanske og britiske bogmarked oversvømmes af AI-genereret litteratur - og også i Danmark er forlagene udfordrede. Der er mere end nogensinde brug for kuratorer, der er garant for kvalitet i en digital verden, hvor man ikke ved, om en stykke kunst, litteratur, fotografi, eller maleri er skabt af AI. Tascha Lynggaard, metadataspecialist hos WeDoBooks, fortæller om, hvordan man gennem længere tid har arbejdet intensivt med at løfte kvaliteten af bøgers metadata, bl.a. ved brug af AI. Om forholdet mellem bøger og teknologi og om gråzonerne ved brug af AI i litteraturen.
  • Hvordan kan man aktivere en bys historie med AI? Sebastian Gyrst-Longsig Christensen, Leder af Museum Helsingør, viser gennem konkrete eksempler som verdens første byhistoriske AI-assistent og børneguiden Musen Malte, hvordan Museum Helsingør aktivt arbejder med AI i deres byrumsformidling til lokale borgere, turister og børn.

Efter oplæggene er der samtale på scenen med alle tre oplægsholdere og rig mulighed for spørgsmål.

Hvem kan du møde?

Majken Overgaard, cand.mag. i kunsthistorie og digital kurator, skribent og foredragsholder. Hun har specialiseret sig i synergien mellem samtidskunst og teknologi.

Tascha Lynggaard, metadataspecialist hos WeDoBooks, der bl.a. står bag bogbranchens centrale distributionsplatform Publizon. Hun har arbejdet med oversættelse, sprogteknologi og digitale udgivelser siden 2012, specifikt i bogbranchen siden 2020.

Sebastian Gyrst-Longsig Christensen, Museumsdirektør og leder af Museum Helsingør. Sebastian har en fortid i Erhvervsministeriet og i Københavns Kommune, og har også tidligere været en del af chefgruppen i museumskoncernen Romu og chef for Roskilde Festivals kunst- og eventafdeling.

Vi serverer kaffe/te og kage fra kl. 15.30, hvorefter arrangementet går i gang kl. 16.00.

Afbud

Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.

Hvad er DM Digi?

DM Digi er et fagligt fællesskab for dig, der arbejder med eller interesserer dig for den digitale udvikling og for ny teknologi. Et stærkt medlemstilbud med netværk, arrangementer og faglige artikler.
Besøg DM Digi

Interesserer du dig for data, AI og den digitale omstilling?

Så markér feltet "DM Digi" på Mit DM, så får du alt det, DM laver på området: artikler, arrangementer, netværkstilbud m.m.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 26. februar 2025 16:00 - 18:00
Sted Akademikertårnet Lindevangs Allé 2 2000 Frederiksberg
Tilmeldingsfrist 23. februar 2025 - kl. 23:30
Afmeldingsfrist 24. februar 2025 - kl. 16:00
Medlemspris Gratis
Pris for andre Gratis

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje