Fremtidens frivillighed: Skab et bæredygtigt frivilligmiljø

Hænder Fællesskab

© Hannah Busing/Unsplash

Del artikel:

Hvordan tiltrækker og tilknytter man nye generationer af frivillige?

Mange organisationer oplever et fald i antallet af frivillige, samtidig med at potentielle frivillige ikke ønsker at engagere sig som tidligere.

Denne kombination udfordrer organisationer, som ser aktiviteter og lokalafdelinger lukke på stribe.

Samfundets hastige forandring og generationernes forskelligheder står nemlig i skærende kontrast til organisationers fokus på at videreføre eksisterende aktiviteter og organiseringsformer.

Med udgangspunkt i generationsteori sætter vi på kurset fokus på, hvorfor frivillige ikke længere engagerer sig i den traditionelle struktur. Du får nyeste viden fra Ingerfairs frivilligundersøgelse om, hvordan fokus på trivsel kan skabe tilknytning til organisationen, og hvad organisationer kan arbejde med for skabe plads til den frivillighed, der står for døren.

Kurset består af faglige oplæg, diskussioner i grupper og plenum, samt tid til at reflektere over muligheder i egen praksis:

  • Hør om generationers forskelligheder, og hvorfor det er svært at få nye med i de eksisterende strukturer.
  • Forstå hvilke samfundstendenser, der spænder ben for den traditionelle frivillighed og hvordan deltagerskab kan være en mulig vej til flere frivillige.
  • Få viden om hvordan fokus på frivilliges trivsel kan skabe øget tilknytning til organisationen, så du ikke længere fastholder frivillige uden at overveje, om det stadig giver mening at engagere dem i organisationen.
  • Dyk ned i dilemmaer omkring den nye frivillighed, der møder den eksisterende frivillighed og diskuter muligheder og udfordringer med andre ansatte fra civilsamfundet.
  • Få inspiration til, hvordan du selv kan starte den forandringsproces, der kan få flere med fremadrettet.

Kurset er for ansatte, der til daglig arbejder med frivillige, og som ønsker ny viden og inspiration til arbejdet.

Underviser

Underviser er Marie Baad Holdt, partner i konsulenthuset Ingerfair, der styrker ledelse i civilsamfundet, hvor frivillige organisationer kan udvikle sig og skabe bæredygtige frivilligmiljøer, hvor frivillige trives og gør en forskel.

Afbud

Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 23. oktober 2024 09:00 - 15:30
Sted Akademikerhuset Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg
Tilmeldingsfrist 21. oktober 2024 - kl. 08:00
Medlemspris Gratis
Pris for andre Kun for medlemmer

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje