Tonen på sociale medier kan være spids, og det en kunst og en balancegang at styre dialogen
Tag med på dette morgenmøde og bliv klædt på til at moderere dialogen på jeres sociale medier.
Få styr på feedet
Nadia Nikolajeva, digital rådgiver og stifter af moderationsnetværket Ansvar for feedet.
Dagligt væltes og ødelægges gode debatter på de sociale medier fordi de overtages negative og destruktive kommentarer. De negative inputs skræmmer de gode væk og giver den sociale medie ansvarlige sved på panden.
Nadia Nikolajeva, deler ud af redskaber til at holde debatten på det gode spor og giver et indblik i den nyeste viden og forskning omkring moderation.
Glæd dig til et interaktivt oplæg, hvor du selv mærker dilemmaerne undervejs.
Fra usaglig debat til konstruktiv dialog: Sådan fik Danish Crown et kommentarspor i øjenhøjde
Nicola Berdin Wriedt Neble, Community Manager hos Danish Crown
Nicola har ikke nødvendigvis det nemmeste job som Community Manager hos Danish Crown. Men med en Community Management-strategi og fokus på den konstruktive dialog, har Nicola sat retningen for Danish Crowns indsats i kommentarsporet. Ifølge hende er kampen nemlig tabt på forhånd, hvis du lukker for dine kunders og interessenters mulighed for at gå i dialog med dig via sociale medier.
Så til tasterne!
Der er ifølge Nicola meget at opnå:
- Du KAN lykkes med god dialog
- Du får indsigt i behov og adfærd hos din målgruppe
- Du kan vende kritiske/negative kommentarer til noget konstruktivt
- Du kan aflive påstande og myter om din virksomhed eller branche
- Du oplever hvordan dit indhold opfattes af din målgruppe
- Du lærer hvordan du bedre kan eksekvere dine budskaber
- Du får færre kritiske/negative kommentarer.
Lyder nemt, ik’? Kom og hør hvordan Nicola arbejder med kommentarsporet hos Danish Crown, og tag de gode erfaringer med hjem.
Morgenmødet gennemføres i samarbejde mellem Kforum og DM.
Afbud
Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.