JA og DSL er fusioneret med DM

Fusionen er trådt i kraft 1. januar 2023. Læs mere

Til indhold

Sådan accelererer vi omstillingen gennem fællesskaber

Morten Friis
© Morten Friis

Det er vigtigt at lytte i dybden til folks forskellige værdier, da de driver folks engagement til at handle.

De fleste danskere vil gerne gøre noget for klimaet. Men for at engagere flere i den grønne omstilling er det vigtigt at lytte i dybden til de forskellige værdier, der driver folks engagement. 

En ofte overset nøgle i den grønne omstilling findes i de fællesskaber, som vi alle er en del af i vores hverdag: Der hvor vi arbejder, går i skole, dyrker sport, idræt og foreningsliv.  

For at forstå almindelige menneskers rolle i den grønne omstilling må vi først forstå de sociale dynamikker, som udspiller sig, når mennesker møder hinanden. For det er nemlig her, at vores praksisser og værdier er forankret – og dermed også her, at vores vaner og normer kan forandres. 

Dette webinar handler om, hvordan vi skaber et større engagement i vores hverdagsfællesskaber – en ofte overset nøgle til at accelerere og skalere klimahandling.  

Ved at deltage på webinaret, vil du få: 

  • Indblik i de vigtigste konklusioner fra segmentanalysen ‘Danskernes grundværdier og potentialer for engagement i den grønne omstilling’ 
  • Forståelse for betydningen af handlekraftige fællesskaber i den grønne omstilling 
  • Konkrete redskaber til at få flere med i klimahandlinger i netop dit lokalsamfund eller på netop din arbejdsplads

Mennesker i den grønne omstilling

Mennesker i den grønne omstilling er en mini-webinarserie med tre afsnit under konceptet DM BIO ONLINE. I miniserien dykker vi ned i det menneskelige element ved den grønne omstilling. Du vil blive klogere på, hvad der motiverer os til at lave adfærdsændringer til fordel for natur, klima og miljø, hvordan vi sammen og hver for sig kan gøre en forskel samt påvirkningen fra virksomheders klimaforhaling.   

Du tilmelder dig de andre oplæg i serien her: 

Oplægsholder

Morten Friis er konsulent i den socialøkonomiske virksomhed DeltagerDanmark, som er specialister i organisering, involvering og engagement. Her arbejder han med analyse, rådgivning og undervisning om folkelig deltagelse i klimahandling.   

Han har været med til at lave segmentanalysen ‘Danskerne grundværdier og potentialer for engagement i den grønne omstilling’ og er medforfatter til hvidbogen “Omstilling på vippen: Forbrug, adfærd og folkelige deltagelse i grøn omstilling” sammen med Danmarks Grønne tænktetank, CONCITO.  

Morten Friis har en kandidat i samfundsfag med sidefag i psykologi ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet med speciale i demokratisk innovation og borgerinddragelse i grøn omstilling. 

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Det gør du på Mit DM. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Hvem er DM BIO?

DM BIO er et fagligt fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. DM BIO er et resultat af fusionen mellem DM, JA og DSL, som har samlet kræfterne for at bidrage til at forme fremtidens arbejdsmarked med viden i fokus.

Læs mere om DM BIO

Morten Friis
© Morten Friis