Kan du have svært ved at overskue løn-junglen? Fx hvad har du egentlig ret til når du skal stige i løn? Eller hvordan opnår du det bedste resultat ved lønforhandlingerne? Som medlem af DM har du adgang til en række videoguides om din løn og lønsystemet som offentligt ansat.
Løn er både et komplekst og ofte følsomt anliggende, som betyder noget både for kollegaskabet, for arbejdstrivslen og for motivationen for at gå på arbejde.
Kontakt DM
Vil du også møde os til gode tips omkring de årlige lønforhandlinger? Vi sætter gerne et møde op med dig og dine kollegaer.
Fordi løn er et komplekst anliggende, har vi udviklet en række videoer, som du kan orientere dig i, når du har tid og mulighed for det eller I kan se det sammen med som kollegaer. Det kræver, at du logger ind som medlem af DM på vores e-læringsunivers, hvor du i øvrigt også har adgang til en lang række andre, gode værktøjer til at få det bedste ud af dit arbejdsliv. Hvis du ikke er medlem af DM endnu, kan du blive det her. Vi hjælper dig til et arbejdsliv med gode og fair betingelser - også på lønområdet.
Sådan logger du ind på vores onlinekurser
Du finder vores onlinekurser bagom dit medlemslogin på siden her. På listen over onlinekurser skal du finde følgende overskrifter: “Er du ansat i det offentlige” og “Sådan forbereder du lønforhandlingen”.
Videoguides om din løn som offentligt ansat
Du skal finde “DM: Kurser til medlemmer” og herunder “Er du ansat i det offentlige”. Her finder du gode informationer om:
- Lønstrukturen, du er sikret som offentligt ansat
- Hvordan din anciennitet kan dokumenteres
- Hvilke centrale tillæg, du har ret til
- Muligheden for at søge om udnævnelsen til chef- eller specialkonsulent
- Strukturen omkring det, der kaldes “Ny løn”. “Ny løn” er betegnelsen for den lønstruktur, der dedikerer et vist beløb af lønkronerne til individuelle forhandlinger.
Videoguides om hvordan du forbereder dig til lønforhandlingen
Under “DM: Kurser til medlemmer” finder du også fanen “Sådan forbereder du dig til lønforhandlingen”. Her giver vi dig gode råd til hvordan du forbereder lønforhandlingen. Og med forberedelse taler vi i virkeligheden om alt det, der er før og alt det, der ligger efter forhandlingen. Når selve forhandlingen er i gang, ja, så koster din arbejdsgivers lydhørhed penge. Derfor vil du ofte høre os i DM sige: “Lønforhandlingen sker året rundt”.
Onlinekursus om lønforhandling
DM har udviklet et e-læringsværktøj, hvor vi giver gode råd til, hvordan du griber en lønforhandling an, før, under og efter selve forhandlingen. Første gang du besøger onlinekurser.dk, skal du tilmelde dig og oprette en profil.
Er du endnu ikke medlem af DM?
Meld dig ind og bliv en del af et stærkt fællesskab. Som fagforening arbejder vi for, at du får et arbejdsliv i balance med gode løn- og karrieremuligheder. Så meld dig ind i dag og få hjælp, råd og masser af kontante fordele.