Mentorprogram

Del artikel:

Du kan blive mentor eller mentee i DM’s mentorprogram. I programmet udveksler du erfaringer og sætter fokus på din og en andens karriereudvikling.

Bliv en del af DM's mentorordning.

Uanset hvor du er i din karriere, har du noget værdifuldt at give videre. Det rammesætter vi i DM, hvor du får rig mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt.

Mentor/mentee relationen er en ramme for faglig og personlig karriereudvikling mellem medlemmer og også mellem tillidsvalgte. Vi matcher mentorpar kvalitativt, og du bliver sat sammen med en mentor/mentee, når vi vurderer, at der er et potentiale for et udbytterigt samarbejde.

En mentorrelation i DM varer et år. Parret forventes at mødes hver sjette til ottende uge og sætte halvanden time af pr. møde. 

For at blive mentee, skal man deltage i det obligatoriske infomøde, som man kan tilmelde sig i DM's kalender.

Læs om to mentorers erfaringer (DM Akademikerbladet)

Hvornår kan du blive mentee?

Du kan blive mentee, når du har en udfordring i dit arbejdsliv, som du gerne vil have sparring på fra en erfaren mentor. Du skal være parat til at tage ansvaret for relationen og afsætte tid til at arbejde med din udfordring. Typiske udfordringer er, når du:

  • Er nydimitteret og skal finde vej på arbejdsmarkedet
  • Ønsker at der skal ske noget nyt i dit arbejdsliv fx efter 5-10 år
  • Drømmer om et lederjob – eller drømmer om at gøre det godt i det lederjob, du netop har landet
  • Har brug for mere balance mellem arbejdsliv og andet liv
  • Har en ph.d. og ønsker et job uden for universitetet
  • Er nyvalgt på en tillidspost

For at blive mentee skal du være dimittend eller være i arbejde. Du starter ved at tilmelde dig et introarrangement for mentees og mentorer. Hvis du allerede har deltaget, er næste skridt at udfylde en ansøgning. Når du har indsendt din ansøgning, matcher vi dig så hurtigt, som vi kan finde en egnet mentor. Det kan tage alt fra 1 uge til 6 måneder.

Hvornår kan du blive mentor?

Du kan blive mentor, når du har mindst 3 års erfaring på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse og er i job. Eller du er pensioneret for nyligt. Samtidig skal du have lyst og tid til at være sparringspartner for en mentee i op til et år. Der vil typisk være tale om 6-8 møder af 1-2 timers varighed i alt.

Som mentor afprøver du og udvikler alle aspekter af den professionelle samtale. Du arbejder med dine kompetencer til at udvikle og motivere andre. Din mentee leverer indholdet, hvad vil hun/ han arbejde med, og du har ansvaret for den enkelte samtales rammer og den løbende proces henover det næste år. I løbet af forløbet vil du også få indblik i dine egne valg og kompetencer, hvilket sætter din egen situation i relief.

Du kan indgå i netværk med de øvrige mentorer, hvor du kan arbejde med mentorrollen, og de refleksioner du får på baggrund af at være mentor. Du starter ved at tilmelde dig et introarrangement for mentees og mentorer. Hvis du allerede har deltaget, er næste skridt at udfylde en ansøgning. Når du har indsendt din ansøgning, matcher vi dig så hurtigt, som vi kan finde en egnet mentee. Det kan tage alt fra 1 uge til 6 måneder. 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}