Tidsbegrænset ansat

Del artikel:

Læs om udviklingen i midlertidige stillinger og få gode råd til at håndtere usikkerheden om det næste job, og hvordan du forklarer huller i cv’et.

Løstansat, atypisk beskæftiget, tidsbegrænset ansat, projektansat. Titlerne er mange, hvis du ikke er fastansat – og gruppen vokser.

Og særligt for nyuddannede er en tidsbegrænset ansættelse vejen ind på arbejdsmarkedet. 54 procent er i en tidsbegrænset ansættelse i løbet af de første tre år på arbejdsmarkedet. Så bare rolig: Du er ikke alene.

DM's tal viser, at knap hver tredje har fået en fast stilling et år efter de fik en tidsbegrænset stilling, mens halvdelen stadig har en tidsbegrænset stilling, mens hver 10. i mellemtiden er blevet er ledig. Så selvom mange fortsat er i beskæftigelse, kan der alligevel snige sig en usikkerhed ind -  for hvornår kommer det næste job?

Cecilie Cohrt er konsulent i DM og karriererådgiver dagligt DM’s medlemmer. Hun kan godt sætte sig ind i usikkerheden om, hvornår man lander et nyt job. Omvendt viser tallene, at der er stor chance for, at du kommer i job igen.

” Der er ikke noget quick-fix, men prøv at tænke på, at når du landede dit nuværende job, så lander du selvfølgelig også det næste. Anerkend, at det er svært at være i usikkerheden, men prøv at holde fokus på, hvad du er lykkedes med og på at få mest muligt ud af dit nuværende job”, siger hun og uddyber:

”Det kan også være, at du skal aftale med dig selv, at du først må søge job igen et par måneder før ansættelsen udløber for at give dig selv ro. Mærk efter, hvad der virker for dig”.

Sådan går du fra en midlertidig til en fast stilling

Drømmer du om et job uden udløbsdato? Få gode råd til at komme tættere på en fastansættelse.

Læs rådene

Midlertidige stillinger i vækst

Blandt alle DM’s medlemmer er 13 procent af alle beskæftigede i en midlertidig stilling og tallet højere jo yngre medlemmerne er.

Og vores analyse af jobopslag målrettet akademikere de seneste 10 år viser, at tidsbegrænsede stillinger er i vækst.

Sådan forklarer du hullet i cv’et

En af de store bekymringer, Cecilie Cohrt taler med medlemmer om er, hvordan man forklarer de huller, der opstår på cv’et mellem stillinger.

”Når halvdelen af alle nyuddannede oplever at være i en tidsbegrænset ansættelse de første tre år, efter de blev kandidater, så du skal du vide, at du ikke er den eneste med hullet i cv’et. Det bedste, du kan gøre, er at have fokus på det job, du søger med dit cv. Forhold dig til det, du kan og vil udrette i jobbet, og hvordan du vil gøre en forskel for arbejdspladsen. Det er det vigtigste i forhold til at komme til samtale”, siger hun og uddyber:

”Hvis du har større huller, så tænk på om du kan fylde det ud med andre aktiviteter. Det kan fx være relevante kurser, faglige netværk, oplæg og freelance-arbejde. Brug dit cv til at fortælle historien om det professionelle dig”.

Fordele og ulemper ved en midlertidig ansættelse

Nogle elsker det, andre vil gerne videre til noget fast. Bliv klogere på fordele og ulemper ved tidsbegrænsede ansættelser. 

Læs mere

Når du er kommet til samtale

Er du kommet gennem nåleøjet og er indkaldt til samtale:

”Du er indkaldt til samtale, fordi din erfaring er relevant, og du er kommet med nogle gode perspektiver på, hvordan du vil udføre jobbet. Derfor kan du selvfølgelig godt blive spurgt til dit cv under samtalen. Så det kan være godt at forberede et kort svar, hvor du fortæller, hvordan dit arbejdsliv har formet sig indtil videre”, siger Cecilie Cohrt od uddyber:

Det vigtigste er, at du kan sætte erfaringerne i relation til det job, du (forhåbentlig) skal udføre, og at du virker troværdig og afbalanceret i dine svar. Det er derfor, mange lægger vægt på deres succeser og de ting, de har lært. Så i stedet for at fortælle, at du var ledig i et år, kan du jo overveje at fortælle, hvordan du lærte at netværke og formulere skarpe tekster, og hvordan du kan bruge det i det job, du er kaldt til samtale på”.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}