Gå til sidens indhold

Arbejdslivet i IT-branchen

Rigtig mange DM’ere arbejder i dag med IT, enten i eller uden for IT-branchen. Mange af dem har IT-faglig baggrund, men der er også mange, der har uddannet sig inden for eksempelvis biologi, geografi, matematik, litteraturvidenskab, psykologi, kommunikation og retorik. Fælles for dem er, at de har haft en interesse for IT, og at de har haft lyst til at videreuddanne og specialisere sig. 

Kort sagt: Der er også jobmuligheder for dig i IT-branchen, selvom du ikke er datalog. 

Om at arbejde i IT-branchen - Natalie Schluter
Mange tror at kvinder ikke er skabt til at arbejde med computerteknologi. Det faktum, at vi kvinder oprindeligt var i overtal i computerteknologi viser med al tydelighed at det ikke er tilfældet - Natalie Schluter

Hvis du gerne vil arbejde i IT-branchen, skal du være forberedt på, at der hos mange IT-virksomheder er konstante forandringer. Dine opgaver ændrer sig, dine kollegaer og din chef ændrer sig, og du skal løbende lære nye programmer og systemer. 

Det er ikke alle steder, du får fast kontorplads, og sandsynligvis vil du tilbringe en stor del af din arbejdstid ude hos kunder. Hos de store IT-virksomheder er der internationale miljøer og håndfaste faktureringskrav, og her er det ikke ualmindeligt, at du inden for de allerførste arbejdsuger bliver sendt ud til en kunde. Nøgleordene er udvikling, projektledelse og salg. 

Fremadrettet vil branchen i endnu højere grad være præget af individuelle løsninger, servicedesign og brugertilpasning. Det stiller store krav til projektledelse, kortlægning af behovet hos kunder og brugere samt brobygning mellem produkter, kunder og brugere. Det er samtidig områder, hvor akademikere med eller uden IT-faglig baggrund kan levere stor værdi.

Kontakt DM

Har du brug for gode råd og sparring til dit arbejdsliv, kan du kontakte DM's karrierekonsulenter på 38 15 66 00 eller dm@dm.dk