Skal du være selvstændig?

Del artikel:

Hvordan bliver du afklaret, om iværksættervejen og arbejdslivet som selvstændig er noget for dig?

Ring og få en sparring med en af DM’s karrierekonsulenter. Konsulenten kan hjælpe dig med at afklare, om du er klar til livet som selvstændig.

Det handler om at være tydelig på dine værdier, afklare din motivation og få et overblik over, hvordan du tilegner dig flere af de kompetencer, du har brug for både personligt og fagligt. Dit netværk er også en betydningsfuld ressource både som sparring og støtte. 

At blive selvstændig eller freelancer er en rejse med alle de overvejelser du gør dig fra idéfasen til opstart om at bidrage med nytænkning, opdateret viden og kreativitet. 

I din afklaring kan du bruge øvelserne herunder til at blive tydelig og dermed komme nærmere din drøm om et arbejdsliv som selvstændig eller freelancer.

Øvelse 1

Formuler dine faglige kompetencer og de drømme du har for et arbejdsliv som freelancer/selvstændig:

Min faglighed:


Mine drømme:


 

Øvelse 2:
Mine forudsætninger

  • Hvor er jeg i livet?
  • Hvad kan jeg?
  • Hvad brænder jeg for?
  • Hvem kender jeg, der kan hjælpe mig videre?

Øvelse 3:
Hvis jeg skulle lave en virksomhed – hvad er kernen?

  1. Formuler hvad er kundens behov som du leverer løsningen på?
  2. Hvad er dit produkt eller service?
  3. Hvem er dine kunder?
Cirkler
© DM

De mange forskellige og nye opgaver, som du skal have kendskab til som selvstændig eller freelancer, kan være overvældende. De omfatter fx it, økonomi, regnskab, jura, strategi og forretningsudvikling, salg og markedsføring. De er afgørende for at lykkes, men det er ikke afgørende, at du har alle kompetencer, inden du går i gang, men du skal have lysten og viljen til at forfølge dem og lære hen ad vejen.

I DM får du derfor hjælp til alt det nye via adgang til kurser, workshops, netværk og særlige aftaler med fx revisor og advokat.

Benyt DM's tilbud

Deltag i et af DM’s mange tilbud om et arbejdsliv som selvstændig, hvor du kan tilmelde dig forskellige workshops og forløb, som understøtter din forretningsidé.

Kontakt DM

Få sparring i karrierevagten mandag–torsdag kl. 9–16 og fredag kl. 9–15.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje