Seniorordninger

Del artikel:

I Danmark er der ikke nogen lov, som giver adgang til en seniorordning. Retten til seniorordninger fremgår enten af en overenskomst, virksomhedens personalehåndbog eller forhandles individuelt.

Der kan være mange årsager til, at du ønsker mere fleksibilitet i dit sene arbejdsliv. Inden du tager en snak med din leder for at planlægge din senkarriere, kan det være en god idé, at du har gjort dig nogle tanker om hvilke løsninger, der ville være mest oplagt for din hverdag og dine ønsker til dit arbejde.

Der kan være stor forskel på hvilken seniorordning, du kan få alt afhængig af, om du er ansat i det offentlige eller den private sektor. De offentlige overenskomster indeholder vilkår for aftaler om seniorordninger, og man tilbydes som udgangspunkt en seniorsamtale med fokus på fastholdelse og på dine ønsker og forventninger til dit arbejdsliv fremover.

På de fleste private arbejdspladser vil du ofte selv skulle tage emnet op med din leder, og der er ikke nødvendigvis fastsat en lokal seniorpolitik på arbejdspladsen.

Du kan her læse mere om muligheden for seniorordning på de offentlige arbejdspladser og få inspiration til hvilke løsninger, du kan forhandle dig til, hvis du er ansat i det private.

Senkarriere

Find råd og inspiration til de spørgsmål, der ofte rejser sig i sidste del af karrieren. Få sparing fra DM's karrierekonsulenter.

Pension - Arbejd uden modregning

Her kan du læse mere om arbejde ved siden af pensionen. 

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}