DM’s brug af Zoom

Del artikel:

I DM oplever vi stor interesse for vores virtuelle møder og workshops, men det rejser også spørgsmålet om, hvorvidt Zoom, som er det system, vi bruger til onlinemøder, er sikkert at bruge.

Få svar på de mest stillede spørgsmål om DM’s brug af Zoom.

Hvorfor bruger I Zoom?

Fordi Zoom er det videomøde- og webinar-system, som vi oplever, er nemmest at bruge for de fleste på både computer, mobil og tablet. Zoom har generelt god lyd- og billedkvalitet og en række relevante features som fx muligheden for at lave gruppearbejde, og det er let dele indhold med hinanden.

Hvordan sørger I for, at uautoriserede hackere, såkaldte ”party-crashere”, ikke kan bryde ind i live Zoom-møder?

Zoom har selv strammet op og leverer nu en log ind-procedure, der sikrer at “party-crashere” får det meget sværere. Det betyder, at alle, der deltager i DM’s møder eller webinarer, skal logge ind i zoom-mødet med en adgangskode. Desuden skal alle deltagere igennem et kontroltjek, et “waiting-room”, hvor en mødeleder manuelt lukker folk ind. Derudover har Zoom øget længden og kompleksiteten på møde-id-numre, så de er meget sværere at gætte og tilgå uden en invitation.

Hvorfor har I ikke valgt et andet system?

Zoom er meget udbredt, det er nemt at bruge, og så er det en hurtig og tilgængelig løsning på det store behov for at kunne afholde store og små møder og workshops virtuelt. I løbet af de næste par måneder opgraderer DM interne systemer og vil samtidige afsøge mulighederne for at finde en eller flere brugervenlige og sikre erstatninger for Zoom.

Hvordan sikrer I, at Zoom ikke indsamler mine personlige data og deler dem med tredjeparter?

Det kan vi ikke sikre, men vi følger Zooms arbejde med at øge sikkerheden tæt. Vi stoler på Zooms ændrede erklæringer om, at de nu kun indsamler data, der kan hjælpe dem med at yde bedre service til deres brugere. Den slags data, som Zoom taler om, er basal teknisk information såsom fx brugernes IP-adresser og operativsystemer.

Zoom opdaterer løbende deres blog, hvor de svarer på kritiske spørgsmål til deres system og beskyttelse af brugernes data.

Læs mere på Zoom's blog

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}