Til indhold

Podcast: Får plantebøffer os til at droppe kødet?

Thomas Roland, ansvarlighedschef i Coop, og Henrik Lund, CEO i Naturli’ Foods samt formand for Plantebranchen, taler om, hvordan vi handler mere plantebevidst.

Hør DM BIO-podcasten her

DN og L&F diskuterer vandområdeplanerne

DM BIO satte Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer i stævne for at diskutere indsatsen for vandmiljøet med de nye vandområdeplaner.

"Tiden er inde til handling"

Umami-magi kan gøre plantekost mere attraktivt

Smag er centralt for omlægning af vores kostvaner. Og mangel på smag i den grønne klimavenlige kost gør det svært at ændre vaner. Umami er en del af løsningen.

Videnskaben bag umami

Nye teknologi-krav skal gøre svineavl mere miljøvenligt

Nye anbefalinger til husdyrbedrifter, baseret på de såkaldte BAT-teknologier, skal bl.a. hjælpe svineavlere med at sætte en prop i deres skadelige ammoniakudledninger.

Læs om tre smarte teknologier

Efter dyster klimaspådom fik forsker hele verden i røret

Klimaforsker Peter Ditlevsens studie om et snarligt kollaps af Atlanterhavets vigtigste havstrømme tog alverdens medier med storm i sommers – og fik fagfællerne til at slibe knivene.

"Det gik fuldstændig bananas"

Tre vigtige faktorer for at lykkes med design af bynatur

Der er en eksplosion i interessen for at skabe natur i byen i disse år. Bynatur og biodiversitet er på manges læber, og større og mindre projekter skyder op alle vegne.

Se eksemplerne her

DM BIO DEBAT: Miljøkemiens udfordringer

Under DM BIO DEBAT fremlagde forskere om problematiske kemiske stoffer i miljøet, herunder PFAS, og påviste, hvordan målemetoderne både er en del af problemet og løsningen.

"Vi er omgivet af kemikalier"

Miraklet i Filsø bør inspirere andre til at etablere nye søer

På et årti er Filsø i Vestjylland forvandlet fra en pløjemark til en af Danmarks mest artsrige søer med stor biodiversitet. Succesen skyldes bl.a. løbende monitorering.

Fra pløjemark til naturmirakel

Skovlandbrug gavner både klima og biodiversitet

Det er et forholdsvis ukendt dyrkningssystem i Danmark, men skovlandbrug kan vise en vej mod et mere bæredygtigt og klimavenligt landbrug med potentiale for højere udbytte.

Skovlandbrug øger fødevaresikkerheden
Læs alle artikler

Find artiklerne i kronologisk rækkefølge efter udgivelsesdato. I menuen til højre er de fordelt efter kategorier.

Magasinet DM BIO

DM BIOs faglige temamagasin stiler mod troværdighed og baserer sig på de stærkeste kilder i fagmiljøerne.

; ;