Dansk Magisterforening

Psykolog: Corona er en unik mulighed for at skabe noget nyt

© Foto: Afif Kusuma / Unsplash

Claus Baggersgaard
Del artikel:

Postcorona-situationen er en anledning til at skabe et nye relationer og arbejdsprocesse, slår psykolog fast.

“Mange tænkte efter coronanedlukningen: Jubii, nu kan vi komme tilbage på arbejde, og så bliver tingene som før, men det er ved at gå op for mange, at det bliver det aldrig”.

Sådan siger Anna-Mette Thomsen, der er autoriseret psykolog og specialist i arbejds- og organisationspsykologi om situationen postcorona på mange arbejdspladser, der nu giver anledning til frustrationer og flere konflikter medarbejderne imellem.

Hun har skrevet flere indlæg på Dansk Psykolog Forenings portal Alt om psykologi om den gode tilbagevenden til arbejdspladsen efter corona med en teknik, hun kalder reboarding med bæredygtig coaching.

“Alt er i opbrud, så der er opstået en gylden mulighed for at sætte klodserne sammen på en ny og bedre måde. I stedet for at være triste eller frustrerede over, at tingene ikke bliver som før, for det gør de ikke, skal vi arbejde på at skabe en ny og bedre arbejdspladskultur i fællesskab”, siger hun.

Det er centralt at have øje for den enkelte og være opmærksom på, at forskellige typer medarbejdere også har forskellige behov.

Anna-Mette Thomsen, psykolog

Ifølge Anna-Mette Thomsen handler reboarding med bæredygtig coaching om at skabe en god balance både i arbejdet, i fritiden, for sig selv og sine kolleger. Det handler også om en god balance i arbejdsmiljøet og kulturen på arbejdspladsen.

“Der skal måske (gen)etableres interne og eksterne samarbejdsrelationer, og nye arbejdsprocesser og arbejdsgange skal (gen)skabes. Reboarding betyder, at I skal tilbage på arbejdsholdet og ind i den gode arbejdsrytme sammen. Alle har en påvirkning på arbejdsmiljøet og kulturen”, siger hun og fortsætter:

“Det er centralt at have øje for den enkelte og være opmærksom på, at forskellige typer medarbejdere også har forskellige behov. Der er behov individuelt og kollektivt. Nogle kan måske ikke være helt parate til, at det hele kører igen. Imens der vil være nogle, der glæder sig til den fysiske tilstedeværelse og at se deres kolleger igen. Denne stemning kan dog blive negativ, hvis vi glemmer at reboarde”.

}