Dansk Magisterforening

348

Ny byggeskaldale: Forsinkede laboratorier forhindrer AU i at rekruttere forskere og søge bevillinger

Når staten bygger for universitetet, ender det oftest med store forsinkelser og fordyrelser, der fører til en urimelig høj husleje. Der bliver derimod bygget til prisen, til tiden og til den aftalte kvalitet, når AU’s egen fond har ansvaret, lyder kritikken fra Aarhus Universitets direktør.

Årets TR: “Jeg er ikke typen, der står på barrikaderne og protesterer”

Alexandra Holsting, der er blevet valgt til årets tillidsrepræsentant i DM, mener, at protester godt kan have en effekt, men personligt foretrækker hun konsensus frem for konfrontation med ledelsen, så hvis kollegerne vil have bål i gaden, må de vælge en anden som deres repræsentant.

“Unge” universiteter får flere basismidler – opgør om ulige fordeling udsat

De fire yngste universiteter: Aalborg, Syddansk, Roskilde og IT-Universitetet får samlet 280 millioner kroner ekstra i basismidler i perioden 2021-2025. Det har samtlige Folketingets partier besluttet med undtagelse af Venstre, der ikke mener, at aftalen lever op til, hvad regeringen havde stillet i udsigt. Samtidig droppes den årlige opdatering af Den Bibliometriske Forskningsindikator (BFI) for at lette den administrative byrde på forskerne.

Nyheder

Politikerne ville have flere uddannelser – nu får de færre

Ønsket om flere uddannelsesmuligheder fører reelt til uddannelseslukninger. Efterspurgte uddannelser nedlægges, mens nye tvinges igennem med usikker økonomi og rekrutteringsgrundlag. Den stor udflytningsplan viser nu for alvor sit grimme ansigt.

Esbjerg raser over institutleders advarsel

I lang tid har man kæmpet for en jurauddannelse i Esbjerg. Det virker dog ikke sådan på ansøgningen, hvor SDU fortæller, at de regner med et underskud.

Universiteter kæmper om Vejle

Både ITU og SDU vil oprette uddannelser i Vejle. Det skyldes områdets mangel på kandidater med IT-færdigheder samt Regeringens plan om at flytte uddannelsespladser væk fra de store byer.

Udflytning

Et blåt tæppe i ørkenen

Indien blev klimatopmødets skurk, da landet ikke ville gå med til at udfase kulkraften. Ikke desto mindre er det i Indien, man finder verdens størst solcellepark – et solpaneltæppe på størrelse med Fanø.

Spørgsmålene, alle studerende bør stille sig selv: Hvem er jeg, hvad kommer jeg med?

En personlig erkendelsesproces, hvor studerende bliver bevidste om egne styrker og svagheder, vil være et godt grundlag for ethvert universitetsstudie, mener professor Helle Neergaard, der arbejder med “eksistentiel læring”.

Voldsord

Trusler er “voldelige handlinger”, som påvirker ofrene voldsomt. Derfor skal de tages alvorligt, uanset om de bliver ført ud i livet eller ej, siger Marie Bojsen-Møller, der har skrevet ph.d. om trusler som sproglig genre.

Henrik Dahl-paradokset: Kan flere regler sikre mere frihed?

Liberal Alliance vil gerne sikre ytrings- og åndsfrihed på universiteterne ved lov. En tand for illiberalt, synes de andre partier om den ide.

Faste elementer
Debat
}