Dansk Magisterforening

TEK-dekan fortsætter på SDU

© Foto: SDU

Del artikel:

Dekanen på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet vil i de kommende år fortsat hedde Henrik Bindslev.

Stillingen har været slået op, da Henrik Bindslevs nuværende åremålsansættelse stod til at udløbe, men et enigt ansættelsesudvalg har altså genudpeget den erfarne leder og forsker.

Henrik Bindslev, der har en ph.d. i plasmafysik fra University of Oxford, har været dekan i ni år på Det Tekniske Fakultet.

,Han har tidligere blandt andet været direktør for det europæiske fællesforetagende Fusion for Energy, der i et globalt partnerskab stod for at udvikle og bygge den eksperimentelle fusionsreaktor ITER i et tæt samspil mellem store offentlige forskningslaboratorier og højteknologiske virksomheder.

Han er medstifter af og formand for European Energy Research Alliance, der i dag er Europas største energiforskningsnetværk. I Danmark er han blandt andet næstformand i erhvervsklyngerne CLEAN og Energy Cluster Denmark samt medlem af bestyrelse og forretningsudvalg for erhvervsklyngen Odense Robotics.

Det glæder SDU’s rektor og formand for ansættelsesudvalget Jens Ringsmose, at Henrik Bindslev kommer til at fortsætte sit arbejde som dekan.

“Henrik har som dekan i de forgangne ni år leveret imponerende resultater og flyttet fakultetet markant i en positiv retning. Jeg føler mig overbevist om, at vi med Henrik Bindslev i spidsen også i de kommende år vil opleve Det Tekniske Fakultet, SDU, som en afgørende institution på forsknings- og uddannelsesområdet og i samarbejdet med virksomheder og organisationer uden for universitetet,” siger han.

}