Dansk Magisterforening

RUC henter ny dekan på AAU

Morten Frederiksen

© Foto: RUC

Del artikel:

Morten Frederiksen bliver ny dekan på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet. Han kommer fra en stilling som professor og vice-institutleder ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet. Tidligere har han bl.a. været forskningsleder og studieleder.

Morten Frederiksen er uddannet sociolog fra Københavns Universitet, hvorfra han også har en ph.d., og så har han 20 års erfaring fra forskning, der dækker felter som normer og værdier, offentlig administration, civilsamfundsforskning, socialt arbejde og velfærd. I de senere år har han især forsket i civilsamfundets rolle i velfærdssamfundet, frivillighed og samskabelse.

”Jeg ser meget frem til samarbejdet med Morten Frederiksen. Han er en dygtig forsker med solid faglig og ledelsesmæssig baggrund inden for instituttets område. Han vil bidrage til at styrke både instituttet og universitetet med fokus på tværfaglighed, forskningskvalitet, uddannelsesudvikling og eksternt samarbejde – både internationalt og regionalt,” udtaler Roskilde Universitets rektor, Hanne Leth Andersen.

Som dekan skal Morten Frederiksen varetage instituttets daglige ledelse og være ansvarlig for den fortsatte udvikling af kvaliteten i instituttets forskning og undervisning.

Morten Frederiksen afløser Peter Kragelund, der er tiltrådt en stilling som direktør for DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier.

Sammen med de tre øvrige dekaner og rektoratet kommer Morten Frederiksen til at udgøre den øverste ledelse af Roskilde Universitet. Han tiltræder den 1. december.