Dansk Magisterforening

Prorektor fortsætter på RUC

© Foto: RUC

Del artikel:


Peter Kjær har for nylig rundet 60 år og modtaget en særlig fødselsdagsgave – en genansættelse som prorektor på Roskilde Universitet for en ny 5-årig periode. Han har været en integreret del af universitetets rektorat siden 2014 og vil fortsætte sit arbejde sammen med rektor Hanne Leth Andersen og universitetsdirektør Peter Lauritzen.

Hanne Leth Andersen udtrykker stor glæde over, at Peter Kjær fortsætter sit arbejde med at fremme Roskilde Universitets forskning og sikre forskningsfinansiering. Hun understreger universitetets fortsatte fokus på at udføre topforskning i samspil med omverdenen, specielt inden for sundhed, ulighed, energi, bæredygtighed og digitalisering.

Peter Kjær, der kom til RUC fra en stilling som institutleder ved Institut for Organisation på Copenhagen Business School, har en akademisk baggrund som kandidat i forvaltning fra Roskilde Universitet og en ph.d.-grad i statskundskab fra Stockholms Universitet. Han har i sin forskning og undervisning fokuseret på institutionel forandring og organisationer.

Med sin genansættelse udtrykker Peter Kjær stolthed over at kunne fortsætte arbejdet som prorektor.

“Roskilde Universitet har med sin strategi valgt at sætte forskningen forrest. Det betyder, at vi skal skabe samfundsværdi gennem forskning – fordi stærk forskning giver stærke uddannelser og forøger muligheden for at bidrage konstruktivt til den region og i det hele taget det samfund, vi er en del af. Jeg glæder mig til at fortsætte indsatsen for at udvikle både uddannelser, forskning og samarbejdet med virksomheder, kommuner og Region Sjælland”, siger prorektor Peter Kjær.

Ud over sin rolle som prorektor er han også bestyrelsesformand for Greve Museum og Himmelev Gymnasium og har en dyb interesse for historie.

}