Dansk Magisterforening

Ny samfundsvidenskabelig dekan på KU

© Foto: Stine Heilmann

Af Claus Baggersgaard
Del artikel:

Det bliver en forsker og leder med en alsidig baggrund, der overtager stillingen som dekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet efter professor Mikkel Vedby Rasmussen, der ikke fik forlænget sin kontrakt efter fem år på posten.

Som afløser er valget faldet på professor Vibeke Koushede, der oprindelig uddannet jordemoder i England, inden hun blev Master of Public Health (MPH) og dernæst ph.d. i socialfarmaci – begge fra Københavns Universitet.

I perioden 2011 til 2020 var hun en tur forbi Syddansk Universitet, hvor hun havde titler som forsker, projektleder, seniorforsker/professor MSO, projektchef og forskningsgruppeleder.

De seneste 14 år har hun arbejdet med at bygge bro mellem forskning, uddannelse, policy og praksis. Hun har omfattende erfaring med social innovation og med at udvikle og lede store tværfaglige og tværsektorielle projekter og partnerskaber. Siden 2020 har Vibeke Koushede været institutleder på Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Hun er professor i mental sundhedsfremme og er en af de førende forskere på sit felt både nationalt og internationalt.

Den kommende dekan har gennem årene deltaget i et væld af ekspertgrupper og bestyrelser. Hun er blandt andet medlem af Djøfs Trivselsalliance, af regeringens trivselskommission – der skal finde løsninger på den stigende mistrivsel blandt børn og unge – og bestyrelsesmedlem i Mary Fonden.

Vibeke Koushede får rigeligt at se til, da Det Samfundsvidenskabelige Fakultet over for en kommende flytning til Søndre Campus og en række store opgaver i forbindelse med implementering af universitetets nye strategi, administrationsreform og kandidatreform.

Hun overtager dekanposten den 1. maj.

}